Tassike elu topelt koorega »

Küüslaugu ja tüümianiga röstitud peedid

Roasting beets and carrots

Õigupoolest ei ole ma vist kordagi mõelnud, et paneks vahest selle röstitud peetide retsepti blogisse. Kuigi see on kindlasti üks mu lemmikviise, kuidas peete süüa, tundub see lihtsalt liiga lihtne ja seda retseptikski nimetada on ilmselge liialdus. Aga… kuna mitu inimest on minult küsinud, kuidas ma neid peete ja “seda lõhna kööki” teen, siis siin ta nüüd on.

Röstitud peete teha on imelihtne ja tulemus saab väga maitsev. Samas lubab retsept endasse suhtuda väga vabalt. Kui mul ei ole tüümianit, röstin peete punega või ka üldse ilma igasuguste ürtideta. Kasutan seda, mida käepärast – nii värskeid kui kuivatatud ürte. Oluline on nautida tegemist selle algusest peale – alates sellest, et komponendid saab mõnusa lohakusega ahjuplaadile visata, maitsestada, kätega siuh-sauh läbi segada ning seejärel köögis lauda kattes mõnuleda, sest õige pea hakkab seda täitma tüümiani ja küüslaugu apetiitne lõhnasegu!

Peedid, nii nagu ka nt porgandid (mille puhul toimib see sama retsept ideaalselt), küpsevad röstides magusaks ja jäävad mõnusalt mahlased. Serveerin neid tavaliselt prae kõrvale kartuli asemel, aga ka salatina, lisades mõnd juustulist ja kui tuju on, ka veidi rohelist.

Küüslaugu ja tüümianiga röstitud peedid
1 ahjuplaaditäis

peeti, kooritud (sekka võib vabalt visata ka paar porgandit)
törts õli
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
peotäis tüümianioksi
4-5 küüslauguküünt

1) Pane ahi 200 kraadi peale sooja.
2) Võta ahjuplaat, vooderda see soovi korral küpsetuspaberiga ja aseta sellele nii palju sektoriteks lõigatud peete, kui mahub – jälgi, et peedisektorid mahuksid plaadile kindlasti ühe korrusena.
3) Nirista sektoritele ühtlase peene nirena õli ja maitsesta soola-pipraga. Lisa tüümianioksad ja kooritud küüslauguküüned, suuremad neist võid ka poolitada.
4) Sega plaaditäis kätega läbi, nii et sektorid saaksid ühtlaselt õliseks.
5) Rösti ahjus, korra poole pealt sektoreid plaadil segades, u 45-60 min või kuni peedid on pehmed.
6) Serveeri soojalt prae kõrvale või naudi mõne juustulise ja rohelise kaaslasega salatina.

  • Agne

    Tere! Kas ahju panen pöördõhu režiimile või midagi muud?VastaTühista

    • Marju

      Võib kasutada täitsa tavalist ülalt ja alt kuumust! :)VastaTühista

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*