Tassike elu topelt koorega »

Mõnus reede hommik ja 2011. a parimad toidublogid

Läksin täna hommikul kella 7ks joogasse. Linn oli siis veel nii mõnusalt unes – mõni üksik vurav auto ja tühjad bussipeatused. Seisak. Mulle on alati meeldinud siis linnas ringi liikuda. Justkui oleks teistest kuidagi ees ja hea rahulik on olla… Aga jah, hakkasin seal, s.t. joogas, (jälle) käima (kunagi keskkooli ajal käisin ka). Ei hakka täpsemalt kirjeldama, kuidas pärast esimest korda mu kõikvõimalikud pisilihased mind piimhappega tervitasid. :) Aga tore, mõtlen, et vähemalt on nad ikka seal siis järelikult olemas! Tasa sõuan, kaugele jõuan.

Jooga ajal läks väljas märkamatult valgeks. Liikusin värske sammu ja enesetundega kodu poole. Kuulasin jälle seda Gotye lugu (nüüd juba u 354. korda, ilus, kurb, hea video – see on ka hea versioon samast loost), pea mõtteid täis. Jõudsin lifti, sõitsin juba 12. korrusele, kui meenus, et “Ahh, sa vana nuga, täna pidi ju see Naisteleht ilmuma!” Vajutasin nupu numbriga 1 uuesti roheliseks ja sõitsin alla tagasi. Lippasin bensukasse, värske ajakiri näppu ja koju tagasi.

Lehitsesin ajakirja ja leidsin oma foto ja retsepti teiste blogijate omade seast üles. Jee! Nii põnev oli vaadata, mis retsepte teised tegid. Aga no olgem ausad, ma teadsin, et koos nende retseptidega peaks ilmuma ajakirjas ka Perenaine.ee poolt juba 3. korda kokku pandud Eesti toidublogide TOP.

Waldorfi salati võikud

(See foto ja retsept ilmus ka tänases Naistelehes – minu väike soolane soovitus sõbrapäeva hommikuks)

Mäletan väga hästi, kui see toidublogide top eelmisel aastal välja kuulutati – siis olin teiste toidublogijate seas veel ju eriti noor, loll ja roheline ja ma vist isegi ei teadnud, et selline top olemas on. Aga see kõik tundus muidugi põnev. Elevusmeeter oli laes, kui minu nii noor blogi seal teiste, vanade tegijate seas, mis sest, et lihtsalt niisama ära mainiti! Sellest piisas, et naeratus terveks päevaks suule kleepida :)

2010. a parima toidublogi pidaja oli Mari-Liis Ilover (Siit nurgast ja sealt nurgast). Ja selles osas 2011. a tuuled suunda ei muutnud – ka 2011. a parim toidublogija on Mari-Liis oma üliasjaliku ja põhjaliku blogiga! Ma ikka mõtlen aeg-ajalt, kuidas see naine jõuab nii palju, nii asjalikult ja olla kõige selle juures veel 4 lapse ema ja vana rahu ise?! Kuigi tegelikult ma ju tean. Ta teeb lihtsalt õiget asja! :) Imetlusväärne ja igati tunnustust väärt!

Ja nüüd 2. koha juurde, kus platseerus minu blogikene! Olen veidi eestlaslikult sõnatu, kohmetu ja ei oska seda komplimenti nagu hästi vastu võtta. Kui TOPi koostamisest rääkima hakati, lootsin küll, et ehk sel aastal pääsen n-ö joone alt joone peale, aga nii kõrget kohta… ma isegi ei julgenud endale tahta! Aga loomulikult, olen väga-väga õnnelik ja rahul, et mind on märgatud ja et ka teised leiavad mu mõtete ja tegemistega paralleele! Südamest aitäh!

2011. a parimad toidublogid

1. Siit nurgast ja sealt nurgast – Mari-Liis
2. Tassike elu topelt koorega – mina :)
3.-4. Sööme silmadega (Dagris) ja Kokkama Ragnega
5. Hea toit, parem elu (Merit)
6. Puhas rõõm (Piret)
7. Liisi blogi
8.-9. What a wonderful world (Juta) ja Mitmekesi köögis korraga (Kärt)
10.-11. Ise tehtud. Hästi tehtud. (Tuuli) ja Tiramisust ja Fata Morganast (Ülle).

Kuigi nimekiri on küll 1.-11., siis tegelikult oli tegu üliväikeste punktivahedega (1. ja 11. koha punktid jäid 129 ja 141 vahele), nii et ses mõttes on kõik ikka suhteliselt võrdselt tublid mu meelest. Sellest, mida žürii täpsemalt hindas, kes žüriis olid ja mida veel blogide kohta kommentaariks öeldi (seda oli veel eriti põnev lugeda!), lugege Perenaine.ee 2011. a toidublogide TOPi lehelt!

Imeline päeva algus! Aitäh žüriile, Perenaine.ee tegijatele ja ka teile, armsad kaasblogijad ja lugejad! Süda on soe :)

See nimekiri on aga väikese pundi hinnang meie toidublogimaastikule. Mina oleksin soovinud näha esikümnes veel üht väga sisukat ja asjalikku blogi – Jagatud rõõm (seda peab Silja). Nii et ärge olge ka kadedad ja laske tulla, missugused oleksid olnud teie 2011. a (toidu)blogide TOPid? Või lihtsalt kõige-kõige lemmikumad blogid?

  • vivian

    Palju õnne!
    Võib olla sa ei saa ise arugi, kui ilus ja hea sa ise ja sinu blogi on? :) Mina soovin sulle omaltpoolt edu edaspidiseks!VastaTühista

  • Annika

    Sa oled selle kuhjaga ja rohkemgi veel ära teeeninud. Ja tõesti…”arvestades blogija noorust-hoidke alt”
    Mina olen sinu blogisse armunud juba ammu ja naljakas on see, et sinu pakutud retseptid kohe kutsuvad neid ise ka katsetama. Tassike on minu kokaraamat. Kui tuleb isu midagi head teha, siis esimesena kiikan kohe tassikesse:)VastaTühista

  • Tuutu

    Palju õnne!
    Tassike on ka minu tõeline lemmik ja inspiratsiooniallikas juba algusaegadest peale, nii et minu (toidu)blogide edetabeli esimesele kohale positsioneeruksid konkurentsitult. Väga, väga ilusa asja oled loonud!
    Aitäh :)VastaTühista

  • Juhuu! Palju õnne :)
    Ühinen eelkõnelejatega – ainuke blogi, kust ma nii paljusid asju olen järele proovinud teha!
    Ma oleks olnud üllatunud kui Tassikest seal nimekirjas poleks olnud :)
    Indu edaspidiseks!VastaTühista

  • Eliis

    Minu TOPis oled sa esimene! :)VastaTühista

  • Palju palju õnne, Marju! Sinu blogi on minu isiklik lemmik :)VastaTühista

  • Janet

    Palju õnne ka minu poolt! (:
    On tõesti hea meel näha, et Sa oma imelise blogiga nii hea koha said. Oled seda väärt.
    Kõik topis olevad blogid meeldivad ka mulle väga, kahjuks kõik head ja väga head blogid listi ei mahu, sest neid on rohkem kui kümme, aga mainiks veel omalt poolt ära Aeda blogi, “Head asjad”, koopatibi, Kätrini kokkamispäeviku ja hariliku pliiatsi. Järgmine aasta loodan topis näha ka “Visplit”. :D
    Muide, just eelmine nädal lasi õde mulle seda Gotye lugu täpselt nendes mõlemates versioonides ja ausalt öeldes ei suutnud valida paremat. Tõesti väga mõnus laul!VastaTühista

  • Merle

    Palju õnne! Sinu blogi on tõesti tore ja ilus. Samuti meeldivad mulle sellest top 11-st Mari-Liisi ja Meriti blogi ning isegi Ülle blogi eristub oma küpsuse poolest, nagu ka edetabeli koostajad mainisid. Aga viimase aja lemmikuks on hoopis sinu poolt mainitud Silja blogi. See blogi on kuidagi lihtne ja sisukas. Kahjuks nii mõnedki blogid hakkavad juba väsitama, kuna tunduvad liialt eputavad.VastaTühista

  • kristel

    Palju õnne ka minu poolt! Sinu ja Silja blogi kuuluvad ka minu lemmikute hulka!VastaTühista

  • Marju, Sulle veelkord tänud!:)

    Merle ja Kristel, aitäh Teile:) Väga armas on sellist asja lugeda ja olen südamest rõõmus!VastaTühista

  • Pille

    Suurepärane tähelend ju, palju õnne! See anne ja profi oskus lihtsast blogist midagi palju enamat teha, eristabki Sind teistest. Aga minu jaoks võib see ka jääda lihtsalt kauniks lehitsemiseks, millest ma kunagi midagi järele teha ei malda.
    Perenaise portaali püüd mingisse oma kindlasse raami panna toidublogid on sel aastal tõstnud tõsist tormi ja nüüd pole nagu enam originaaltekstis ebameeldivate sõnade muutmine ka teab mis tarkus.
    Meeldivad väga ka Kätrini kokkamispäevik ja Sille Toidutegu, aga nad on blogi kujundust muutes teinud endale karuteene, et muidu sisukad ja südamega tehtud asjad kaovad uue lehe tõttu ära.
    Mari-Liisi kaunilt põhjalikud ja Tuuli mitmekülgselt tihedad ning Ülle koduselt targad sissekanded on nagu hommikune koor kohvil, milleta päeva ei saa alustada. Kogu praegune toidusedeli trend vaadata hooajaliselt ka minevikku on ainult tervitatav ja julgustab noort perenaist udupeenest moodsusest eemaldudes lapsepõlve toite meenutama ja järele tegema.
    Jätkuvat loomingulist lendu!VastaTühista

    • Oh kui soe tunne on jällegi neid ridu siit lugeda! Aitäh, aitäh, aitäh! Võimalik, et ma kordan ennast, aga tõesti, blogipidamisel on tagasiside saamine ikka äärmiselt oluline, sest külastajate mõtteid Google Analytics veel lugeda ei oska. Mida lugejad mõtlevad, mida on katsetanud, mis meeldis ja mis nii väga mitte…

      Kui rääkida veel blogide TOPist, siis muidugi on neid blogisid veel, kes võiksid seal esindatud olla. See TOP 10 võiks olla näiteks TOP 100, siis mahuks kõik aktiivsemad blogid vast sisse :) Aga jah, tõsi ta on, et selline järjestamine tekitab alati nii positiivset kui ka negatiivset, nii et tõenäoliselt “tänu” sellele viimasele järgmist TOPi enam ei koostata. Nii et siin ma siis olen, igavane teine :) Nali, tegelikult olen väga rahul, aitäh teile veel kord! :)VastaTühista

  • Õnnitlused ka minu poolt! Olen teie blogi igapäevane lugeja.VastaTühista

  • Hilised õnnesoovid ka minu poolt (olen teie iga nädalane lugeja) :)VastaTühista

  • Palju õnne :) Olen tassike.ee d juba pikalt lugenud aga see post jäi kahe silma vahele..VastaTühista

  • Õnne veelkord!VastaTühista

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*