Tassike elu topelt koorega »

Väikse kaldega tomati-mozzarella salat ja eriti mokkamööda pühapäev

Oh, pühapäev oli nii mõnus päev. Hommikul ärgates oli keha kohe aktiivsust ja tahmist täis – õue, õue, õue! Päike ju paistis ja oli oi-kui-soe kevadpäev. Rullikad autosse ja spordiraja poole teele. Selle hooaja esimesel korral Sakku. Täpset kilometraaži ei tea öelda, aga umbkaudu 10 km kanti see jäi. Igatahes oli paras esimene rulliring: päikese suunas rühkimine garanteeris esimesed tedretähnid ja läbitud teekond järgmiseks päevaks ka tiba kanged jalad. Mõnus!

Tomati-mozzarella salat

Aga pühapäev oli mõnus veel ühel põhjusel. Nagu tänapäeval hommikurutiini juurde – umbes sinna duši all käimise ja hambapesu vahele – kuulub, logisin Facebooki vaatama, mis maailmas uut on. Ohoo, mingi kiri. Palju õnne! Ma võitsin Misu FB kampaanias kõrvarõngad. Uskumatu, ma ei võida ju mitte kunagi mitte midagi. Vägev! Ja mis veel – need ei ole tavalised kõrvarõngad, vaid tassikestega kõrvarõngad, tas-si-kes-te-ga, ideaalsed! :)

Misu tassikestega kõrvarõngad

Kokkuvõttes üks paksult meelehead täis pühapäev. Ja veel, veidi silmailu rohelis-valgetest tulpidest. Maasikaid sain laupäeval kah, aga need said pühapäevaks juba kahjuks otsa.

Tulbid

Ja nagu  ma mõni postitus tagasi manisin, avasin suure hurraaga kevad-suvise salatihooaja. Nüüd siis sellest sahtlist järgmine kokanduslik mõttevälgatus – väikese kaldega tomati-mozzarella salat. Ei ole nüüd oma mõttega üldse originaalne, aga ei saa ka päris eirata – tegemise ajal kerkis silme ette vägisi suvine aeg – umbne kasvuhoone, vohav basiilik, erinevat sorti tomatitaimed… ja see lõhn! Mu lemmik sort on juba väikesest peale olnud Härja Süda. Kahjuks on selle taime leidmine turult viimastel aastatel väga keerukaks osutunud. Vähemalt Pärnu omal. Igatahes tegi igatsus oma töö ja võib vist öelda küll, et mis meelel, see keelel!

Tomatid ahjuKahe taldrikutäie salati tarvis läheb vaja:

10 kirsstomatit (või nagu mina tegin, osaliselt suuremaid-väiksemaid, kollaseid-punaseid vms)
150 g mozzarella‘t
peotäis basiilikulehti
oliiviõli
soola

Pesto jaoks:

1 küüslauguküüs
näpuotsatäis jämedat soola
1 sl seedermänniseemneid
2 peotäit basiilikulehti
u 2 sl oliiviõli
1 sl parmesani, peenelt riivitud

AhjutomatidKuumuta ahi 100 kraadini. Pese ja poolita tomatid, laota lõikekülg ülespool ahjuplaadile. Puista üle soolaga, nirista peale veidi oliiviõli. Hoia ahjus u 1,5 h (kui on segamini suuremad-väiksemad, siis väiksemad tomatid võib u 1 h pealt ära võtta). Vahepeal valmista pesto. Esimesena purusta kombainis küüslauk soolaga (vaid paar sutsu), seejärel lisa seemned (ka vaid paar sutsu), seejärel basiilikulehed 2 satsis (ka 1-2 väikest sutsu). Seejärel lisa juust ja õli, sega pesto läbi.

Tomatid

Kui tomatid valmis, võta ahjust ja lase veidi jahtuda. Rebi mozzarella tükkideks ja laota taldrikule, tee sama basiilikulehtedega ning ahjutomatitega. Kõige peale nirista värkset pestot. Nämm! :)

  • Rael

    Olgu, olgu…ajasid isu peale. Nüüd peab kuskilt tomateid leidma.

    Ja hiljem siis toda greibi lugu ka proovima.VastaTühista

  • Millised numpsikud kõrvarõngad! nägin ka FB-s neid, aga ei hakanud osalema, jätsin sulle, tassikese-Marju:))olen ka Misu asjade fänn, seal võib suurepärastele leidudele sattuda, eriti, kui huvid on kokanduslikud.
    Fotosid kiites kõlan muidugi juba katkise grammofoniga, aga siiski: suurepärased! kas need on 50 mm tehtud?
    M-siitnurgastjasealtnurgast-Liis (suurema segaduse vältimiseks identifitseerin end täpsemalt)VastaTühista

  • Aitäh, M-siitnurgastjasealtnurgast-Liis (nii armas on see identifitseerimine), sul oleks nüüd vaja Misust veel räimedega kõrvarõngad tellida! ;) Kusjuures ma ostsin mõni aeg tagasi Misust veel Tuuli Manni disainitud kõrvarõngad, mis on tehtud ta vanaema taldrikute ja tasside kildudest – väga äge taaskasutamise idee!

    Fotodest 2 tk (viimane ja kõrvarõngastega pilt) on tehtud 18-105mm objektiiviga, ülejäänud jah 50-ga. :)VastaTühista

  • Need tassikesed on ülilahedad!
    Pildid ka, nagu ikka ;)VastaTühista

    • Aitäh, Koopatibi. Pean vaatama, et ma nüüd vahepeal mõnda muud kõrvarõngapaari ikka ka kulutaks :)VastaTühista

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*