Tassike elu topelt koorega »

Kevadine vitamiinilaks ehk üks värviline ja tervislik avokaado-greibisalat

Aitab nüüd igasugusest muust jutust, küll fotokad, küll aianurk… :) Tuli hoopis isu millegi värske, mahlase ja samas ka vägevalt tervisliku järele. Salakaval kevad on viimasel ajal paljud jalust niitnud ja nelja seina vahele aheldanud (õnneks mind veel mitte). Selle ennetamiseks lubasin endale ühe korraliku vitamiinilaksu, millega kaasneb ühtlasi ka ametlik avapauk kevad-suvisele salatihooajale. :)

Avokaadod ja igasugused tsitruselised on praegu poes väga hea küpsusastmega, nii et lausa lust on sellist värvilist taldrikut kokku panna. Rääkimata avokaado ja greibi omavahelistest headest suhetest. ;) Hernevõrsed noppisin salati tarbeks jälle oma akna alt, mungoa idud urgitsesin purgist. Ahjaa, ja kõrvale kuulasin üht (minu jaoks uut, tegelikult juba vana) Norra ansamblit Kings of Convenience. Üks hea kevadine lugu neil, Mrs Cold. Mõnus! :)

Avokaado-greibisalat

 

Selleks laksu-nimeliseks pealkirjaks sain inspiratsiooni kohvikust Kompott, kus pakutakse ingverilaksu (värskelt pressitud ingverimahl pitsist), ka ikka profülaktika eesmärgil. Käisin seal alles nüüd I korda (mis siis, et varem jäi ju kooliteele, ilmselgelt Murphy…). Kes on käinud, teab, et kohvik on igatahes mõnusalt kodune ja lihtne, aga samas lausa pritsib inspiratsiooni (tagurpidi keeratud taburettidest lilleriiulid, rippuvatest patjadest seljatoed, vihmavarjudest valgustid, voodivedrustusest nagi jpm). Ja nagu lihtsate asjadega tavaliselt juhtub – nendega pakitakse kaasa ka tükike võlu. Sama võiks öelda selle lihtsa salati kohta. Aga eks enne otsustamist peab ise järele proovima. Kohvikus oli võlu küll! :)

Greip ja avokaado

Salat (2-le):

1 küps avokaado
1 punane greip
2 suurt peotäit rukola ja Radicchio Rossa salatisegu (võib kasutada ka mõnd muud)
1 peotäis hernevõrseid
väike peotäis mungoa idusid

Kaste:
1/2 sl oliiviõli
1/2 sl valge veini äädikat
1/2 sl värkselt pressitud sidrunimahla
1/4 sl sinepit (kasutasin Kreeka oma, oliivi-tomati-basiilikuga varianti)
soola-pipart

Avokaado-greibisalat

Koori ja fileeri greip (kuidas seda teha? Vt videot Youtube’ist). Fileeri kausi kohal, lase mahlal kaussi voolata ja pane greibitükid sinna samasse. Poolita avokaado, eemalda seeme ja koori ettevaatlikult ära. Lõika mõlemad pooled 4 sektoriks ja pane greibimahlaga kaussi (keeruta neid korraks mahlas, et avokaado pruuniks ei tõmbaks). Sega kõik kastme komponendid kokku ja ühtlaseks. Pese salat, kuivata ja pista koos hernevõrsetega kaussi. Nirista salatikaste peale ning tõsta kätega salat õrnalt läbi. Jaota salat kahele taldrikule, laota peale avokaado- ja greibitükid, kõige lõpuks idud.

  • No kui sa juba nii head muusikat kuulasid, siis pidi ka hea salat tulema :D Kings of Convenience on minu suur lemmik! Ja grepi ka! Seega greibi ja avokaado kooslus läheb kindlasti proovimisele:)VastaTühista

    • Ehee :) On jah, ma praegu kuulan nende igasuguseid lugusid ja avastan aga järjest ridamisi uusi häid palasid. Paha tujuga ei tule söögitegemisest ju midagi head välja! ;) Anna teada siis ka, kuidas mekkis see kooslus!VastaTühista

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*