Tassike elu topelt koorega »

Kreekapärane salat praetud fetaga ja uued tuuled

Sõidan praegu Tallinnast Saaremaale – pagasnik on igasuguseid taimi täis – suuremaid-väiksemaid, mõni lõhnab juba väga tomatiselt, mõni (veel) mitte. Nädalavahetusel ootavad ees talgud ja üldse on vist viimane aeg suuremad aiatööd ära teha… Alustan aga seda postitust vast sellega, et likvideerin võlad ehk nagu eelmises postituses lubatud sai, teen teatavaks selle rohenäpu, kes saab endale ürdiraamatu “Tamme talu ürdiaias” ja 3 tööriistast koosneva Fiskarsi abimeestekomplekti! Leidsin ligi 50 kommentaari seast nii palju huvitavaid mõtteid, et pean nende juurde pärast veel tagasi minema ja olulisemad asjad enda jaoks üles tähendama. Mitu pead on ikka mitu pead :)

Kuna jõudsime just Virtsu-Kuivastu praamile, siis vaatasin ringi, et kuidas see loosimine siis võiks käia. Lõpuks sai süsteem järgnev:

(9+1+3+7+7+3+6+0+1+2+2+8)x9:21 ehk liites 5 meie auto ees seisva auto numbrimärgi numbrid, korrutades nende kogusumma praamil olevate kaubaautode/busside arvuga ning lõpuks jagades saadud summa praamil olevate sõiduautode arvuga. Kõige selle tulemusel selgus, et õnnelik rohenäpp on kommenteerija nr 21 (minu ja korduvad kommentaarid ei lähe arvesse) ehk Inx! Inxu kommentaarist võis lugeda, et tal on just ka oma aialapikese rajamine käsil, nii et rohkem täppi vist ei saagi need vahendid ja abimehed minna, palju õnne (võtan suga ühendust)! :)

Aga nüüd hoopis teisest asjast. Kui vahepeal oli mu blogi pealnäha unarusse jäänud, siis tegelikult ei olnud ma laisk ega vedelenud diivanil, vaid olid päris kiired ajad. Ühest asjast olen juba jõudnud rääkida (see sama Tamme talu raamat), aga nüüd siis järgmise töö vili – ajakiri “Toit ja Trend”!

Ajakiri Toit ja Trend

Selle aasta mai-juuni ajakirjanumbrist alates on “Toit ja Trend” läbinud väikese värksenduskuuri ja minul on jällegi ütlemata hea meel selles osaline olla. Ja mitte ainult – lisaks minule kokkavad ja toimetavad seal veel 2 blogijatSilja (Jagatud rõõm) ja Tuuli (Ise tehtud. Hästi tehtud). Minu üllitisi – nii retsepte kui fotosid – saab näha rubriigis, mille märksõnad on lihtne ja geniaalne, Silja keskendub magusale (ja mina saan kõik need headused üles pildistada ja kui hästi läheb, siis ka moka magusaks ;) ) ja Tuuli argiõhtutele. Lisaks blogijatele teeb toidu osas väga mahukalt kaasa ka Hanne Paljak.

praetud feta salat

Jagan sealt ajakirjast ühe retsepti ja foto (nagu näha, sai see jälle poolkogemata ka ajakirja kaanefotoks, nii et see mul juba 3. kaas!) – vana hea tuttav ja tehtud salat, veidi uuemal moel. Lihtne, tervislik ja väga maitsev. Ühesõnaga, olen praetud fetast täiesti sõltuvuses ja loodan, et salatitehooaja alguseks meeldib see teistelegi :)

 

Kreekapärane praetud feta salat*

2-le

200 g kõvemat fetat
4 suurt peotäit meelepäraseid salatilehti
1 peotäis kollaseid kirsstomateid
1 peotäis punaseid kirsstomateid
1 väike punane sibul
suur peotäis Kalamata oliive
2 sl oliiviõli
2 tl punase veini äädikat
musta pipart

Pese ja kuivata salatilehed, viiluta või poolita tomatid, koori sibul ja lõika õhukesteks ratasteks. Vala oliiviõli ja äädikas väikesesse purki, loksuta segamini ja kalla salatilehtedele. Tõsta kergelt läbi. Serveerimiseks pane taldrikule ports salatit, tomativiile, sibularattaid ja oliive. Maitsesta musta pipraga.

Kuumuta pann ja lõika juustutükk pooleks. Prae juustutükke mõlemalt poolt kõrgel kuumusel u 1 minut või kuni juust on kuldpruun. Tõsta salatile ja söö soojalt.

 

* Retsept on pärit 2012. a ajakirja “Toit & Trend” mai-juuni numbrist, mis on nüüd kõikide Rimide lettidel saadaval. Lisaks sellele salatile leiab ajakirjast minu poolt veel 5 retsepti (eriti lihtne sparglipirukas, mahedikumaiused…) ja kümmekond fotot. Igatahes loodan, et huvilised ammutavad ideid ja ei pea uuenduskuuri läbi teinud ajakirjas pettuma! Andke aga teada, kuidas meeldis :)

Toit ja Trend

  • No lahe, ma saan nüüd olla esimene kommneteerija!:):):)
    Minu poolt palju õnne Sulle kolmanda esikaane puhul (ma ei teadnudki enne, kui siit lugesin) ja üldse selle puhul, et Sa niiiiii tubli oled!:):):) Edukaid talguid (või oleks õigem “talgusid”?) Teile! Emban!VastaTühista

    • Tiiu

      Kõige põnevam lugemine oli ikkagi loosimise süsteem. Igati hästi põhjendatud võitjavalik!VastaTühista

  • Õnne järjekordse õnnestunud projekti puhul Sulle!!! Fantastiline töö!

    Ja ma olen ütlemata õnnelik, et mina see nr 21 olen :) Nüüd saan ammutada väärt raamatust teadmisi ja kasutada neid otseselt oma värskel aiamaal :) Käin iga päev seal vaatamas muutusi, midagi nokitsemas, istutamas või lihtsalt mõtlemas…ja ootan aega, mil saab oma aiast esimesi vilju noppida :) Aitähh, aitähh, aitähh !!!VastaTühista

  • Pihel

    Kangesti isuäratav pilt. Kas fetat praed kuival pannil või läheb tilk õli ka alla?VastaTühista

  • Ma vaatasin ka seda retsepti ajakirjas ning sooviga salatit teha, seadsin sammud poe poole kõvemat fetat tooma. Poes oli igasuguseid fetasid, fetakisid jne aga milline nendest on kõvem? Osadel lausa peal kirjas, et pehmed aga kas see feta classic on kõvem kui teised?
    Ma blond alguses kui nägin fetade juures silti, “pehme feta” siis jäin edasi otsima kuni “kõva” feta leian :)))) Oi seda nördimustVastaTühista

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*