Tassike elu topelt koorega »

Köögist vannituppa. Ja allalaetavad kingisildid.

Kõigepealt pean ütlema, et see kommentaaride laviin eelmise postituse järel oli ikka väga meeldiv, meelitav, meeliülendav… ja palju äratundmist täis. Suur aitäh teile oma mõtete eest! Aga ärge siis arvake, et neid võib jagada ainult siis, kui pooleldi kästakse või kommiga meelitatakse, eks! You are always welcome! :)

Aga nüüd… Mul on tunne nagu oleksin seda postitust haudunud oma peas juba 3 kuud. Päris nii pikk see aeg siiski ei ole, lihtsalt on palju käsil olnud viimasel ajal (mõnest asjast kuulete juba jaanuaris, mõnest aga alles kevade poole! ;) Aga nüüd.. lõpuks saab siis ka see ammu peas kedranud postitus reaalsuseks.

Esiteks juhtus see, et ma sattusin täielikult lavendli võimu alla. Olen seda peamiselt kasutanud igasugustes küpsetistes ja maitsesuhkrutes. Aga teiseks sattusin vaimustusse igasugustest köögist pärit, aga mittesöödavate asjade meisterdamisest. See, mille nüüd siia pistan, on küll pärit 100% köögist, aga mõeldud hoopis vannituppa – saage tuttavaks: isetehtud lavendli-kohvikehakoorija!

Kohvi-lavendi kehakoorija

Kes on tihedalt mu tegemisi jälginud, see teab, et kohvi ma enam igal hommikul ei joo, mis ei tähenda, et mulle kohvi maitse või lõhn ei meeldiks (lihtsal tee mõjub nii palju paremini).. Tegelikult on selle kohvilõhnaga lood otse vastupidised! Niiet kohviga oleme kohtunud viimastel nädalatel küll, ainult et nüüd tihemini duši all (jah, see kõlab siin blogis tõesti imelikult). Aga… lisaks sellele mõnusalt lõhnateraapiale on see potsik ka üks ideaalne isetehtud (jõulu)kingiidee oma heale sõbrannale (enne tasuks muidugi uurida, kas talle kohv ja lavendel ikka meeldivad).

kohvi-lavendlikehakoorija

Kolmandaks on juba varasemalt (selle põhjal, mis jagatud siin ja siin) teada mu sildikestelembus, nii et kindlasti on juba posu blogilugejad, kes neid kingisildikesti juba ootasid (eks?). Meisterdasin sel korral sellised, mis oma sõnumiga on pühendatud n-ö isetegemisele ja mida saab väga edukalt ka ise kodus tavalise must-valge printeriga endale sobivat värvi paberile välja printida.

Kingipaki sildid

Oliiviõli on olnud oma heade omaduste poolest juba kaua aega ka iluhoolduses kasutuses (niisutav toime, vitamiinid, põletikuvastane toime…). Suhkur ja kohv toimivad koorijatena – ehk aitavad eemaldada surnud naharakud (kusjuures kuskilt olen kuulnud, et oliiviõli ja kohvi (kofeiini) kooslus pidi olema isegi kasutuses – kui siin on meeslugejaid, siis nüüd silmad kinni – tselluliidivastastes vahendites). Lavendel puhastab samuti nahka, vähendab valu ja närvipinget, oma võimsa aroomiga aitab lavendel veel vähendada ka vaimset väsimust ning kurnatust. Ja lisaks kõigele muule, aitab ju igasugune massaaž (millest nahka koorides nagunii ei pääse) parandada vereringet. Nii et igati väärt kraam meie talve üleelamiseks, tasub proovida!

kohvi-lavendlikehakoorija

Kohvi-lavendlikehakoorija (idee sellest blogist)

50 ml peene jahvatusastmega kohvi (espresso kohv sobib selleks hästi)
100 ml valget suhkrut
2-3 sl kuivatatud lavendliõisi (lavendel on üsna intensiivse lõhnaga, ehk siis  selle lisamisega tasuks olla pigem ettevaatlik)
(u 2 sl) esimese külmpressi oliiviõli (extra virgin olive oil)

Pane kohv, suhkur ja lavendliõied kaussi, sega läbi ja nirista väheke oliiviõli sekka. Sega korralikult läbi, jätka oliiviõli väikeste sortsude kaupa lisamist, kuni tekib märja liiva sarnane konsistents. Pane kehakoorija mõnda potsikusse (eelistatud oleks muidugi plastikust anumad, juhuks kui potsik peaks maha kukkuma).

Kasutamiseks hõõru koorija ringjate liigutustega niiskele nahale, lase veidi seista ja pese veega maha (koori nahka maksimaalselt 1 kord nädalas). Või kingi potsik ära ja ütle need samad õpetussõnad juurde. Koorija tuleks ära kasutadad 6 kuu jooksul.

Kingipakisildid

Siltide allalaadimiseks kliki siin all ühel sildil, mis kõige rohkem meeldib (või järgemööda kõigil kolmel) ja saad tervelt ühe A4 täie neid silte välja printida. Loodetavasti leiavad need  ka kellegi teise (jõulu)pakkide tegemisel kasutust – igal juhul soovin kõigile põnevat ja rahulikku advendiaega! :)

kingisildidkingisildidkingisildid

 

 

  • see kuusepuuga silt paitab silma :)VastaTühista

  • Väga nunnud sildid! Ja ilusad pildid :)VastaTühista

  • Nii armsakesed sildid Marju;)VastaTühista

  • Niiii armsad sildid!!! Aitäh, Marju! :)VastaTühista

  • Mulle meeldib eriti see “ma loodan et see meeldib sulle..” sildike:D Väga äge! Plaanime sõpradega kahe nädala nädala pärast ühe kodukosmeetika work-shopi teha, seega need sildid tulid just õigel ajal, aitäh!VastaTühista

    • Kerlin

      Aitäh, Marju. Selle postituse peale hakkasin koostama listi sõbrannadest, kelle vannitoariiulile jõuluvana sellised koorimispurgikesed viib. Aga küsimus selline, et mida kasutada siis, kui lavendel ei ole just nö my cup of tea. Mida võiksin selle asemel kasutada?

      Tervitustega,

      KerlinVastaTühista

      • Väga tore kuulda Kerlin! Lavendel ei ole seal otseselt kohustuslik, aroomi jaoks võib kasutada nt erinevaid õlisid – erinevate pähkli, seemnete vms lõhnadega. Täpselt seda, mis endale meeldib :) Aga kohviga läheb väga hästi nt ka vanill – nii et võid mõelda ka nt vanilliekstrakti lisamisele. Valikuid on tegelikult lõputult…VastaTühista

    • Oo, mis lahedad workshopid teil liikvel on, Merit! Tuletab meelde craft night’e, mida me ka aeg-ajalt onutütrega korraldasime. Mõnus!VastaTühista

  • Liina

    Tere, kust neid lavendliõisi osta saab?VastaTühista

  • Aet

    Tõesti väga vahva idee, mida järele proovida. Küsiksin ainult, et kust sa nii vahva purgi oled soetanud? Ja kas see on 0,5 l purk.VastaTühista

    • Aet, esiteks vabanda, et vastus nii kaua viibis. Ausalt öeldes ma ei mäletagi enam, kust need purgid ostsin – mõnest üsna tavalisest poest tõenäoliselt. Ja need ei ole 0,5 vaid 0,25 l väiksed purgid :)VastaTühista

  • […] Köögist vannituppa. Ja allalaetavad kingisildid. | Tassike elu topelt koorega […]VastaTühista

  • Lihtsalt imeline!!! Kink ja sildid ja jutt ja kõik! Tundub, et nüüd asud Sina põnevaid uudiseid jagama, ootan juba huviga ;).
    Meil umamis (www.umami.ee) jõuab ka detsembri lõpuks müügile hea Prantsuse lavendel. Koos põnevate piparde, laimilehtede jms.VastaTühista

    • Oo, mis uudised Juc, tore, mis tore kuulda! Kindlasti hoian silma pean ja proovin järgi. Järgmisel aastal tahan ise lavandlit kuivatada enda aiast, sel aastal oli veel nii väike, et ei raatsinud pügada :)

      Ja mis uudiseid puudutab, siis sinu 3osalise uudise vastu on rakse midagi panna :DVastaTühista

  • Kerli

    Augustis Lõuna-Prantsusmaal mägiküla turult ostetud lahtine lavendel on küll peaaegu otsas, kuid täpselt nii palju veel paberkoti põhjas on et endale üks mõnus mõnus koorija teha, sõbrannad saavad siis vanilliga.. ja ilusa sildiga, tänud!VastaTühista

  • Janet

    Tegin emale jõulukingiks. Lavendli asemel lisasin piparmündiõli, täitsa okei tundus. (:
    Ostsin koduextrast väiksema poolse läbipaistva klaaspurgi 69 sendiga, punane pael ja silt ümber ning täitsa armas sai. Loodan, et on ka praktiline.
    Suur tänu hea idee eest ja imelisi pühi Sullegi! (:VastaTühista

  • Aliise

    Keskmine sildike ei toimi hästi millegi pärast, välja printides jääb ainult täheke :(
    Muidu nii ilusadVastaTühista

  • […] knot | 3. etched wooden spoons | 4. trivet made from wooden beads | 5. leather portfolio | 6. coffee & lavender body scrub | 7. concrete candle holders | 8. crocheted sweater | 9. scarf camera strap | 10. gingerbread […]VastaTühista

  • Elery

    Väga vahvad sildid on, kindlasti kasutan neid ja proovin ka kehakoorijat! Aitäh :)VastaTühista

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*