Tassike elu topelt koorega »

Kohupiima-õuna kook röstitud kaerahelvestega päikeselisel hommikul

Kohupiima-õuna koogil on fänne tõenäoliselt rohkem kui mitu. Nende seas ka mina. Ja nagu ma juba mõni postitus tagasi kirjutasin, potsatas mu õuele õnn ja veel jaanuarikuus õnnestus mul saada kotitäis koduaia õunu! Nüüd ei jää muud üle, kui õuntele maitsvad kaaslased leida ja siis need sobivasse vormi valada.

Minu õnneks tegi Andra oma kööginurgas just eelmisel nädalal kõige kodusemat kohupiima-õuna kooki. Ja nii lihtsalt see mul käiski: pilguheit koogile ja kohe sai selgeks – voh, seda kooki tahan ma proovida! Nii suured õunatükid ja rohkelt kohupiima – nii hea, kui pilt ja retsept tõotasid koogi tulla, see tuligi (või ehk isegi veidi parem?).

Kohupiima-õunakook

Ja kuigi päikesepaistelisi hommikuid on sel talvel olnud kui kuuvarjutusi (viimastel päevadel küll õnneks tihemini, ptüi-ptüi-ptüi!), siis selle koogi tegemise hommikul ei lasknud mööda tuba ringi hiilivad kiired mind hommikul kaua magada. Ärkasin varakult ja hakkasin esimese asjana kohe Andra kooki tegema.

Kes teab, see teab, et kaneel ei ole just mu parim sõber (eriti, kui seda kohvikutes mõru kakao asemel cappuccino peale raputatakse – prrrrr), kuid sellise päikeselise hommiku ja ahjust tuppa tungiva mõnusa koogilõhna saatel, kahtlustan, võib see mulle isegi meeldima hakata! ;)

Samasuguse koduse koogi tegemiseks läheb vaja:

24-26 cm läbimõõduga ümmargust lahtikäivat koogivormi

150 g külma võid
150 g kaerahelbeid, eelnevalt kuumal kuival pannil röstitult (või juba röstitud kaerahelbeid)
150 g jahu
100 g suhkrut
2-3 tl kaneeli
400 g kohupiimapastat
3 keskmist õuna
2 muna
3 spl suhkrut  + 1 spl vanillisuhkrut

Sega jahu, suhkur, kaneel ja kaerahelbed. Lisa võitükid ja näpi kõik ühtlaseks puruks. Täidiseks sega omavahel munad, suhkrud ja kohupiim. Pese ja puhasta õunad. Puista 2/3 taignapurust küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhjale, vala peale kohupiimatäidis, kata õunatükkidega ja seejärel puista peale ülejäänud tainapuru. Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit.

Serveeri klaasi külma piima, tassi kohvi-tee või hoopis vaniljejäätisega! ;)

  • Väga kaunis ja isuäratav pilt!:)VastaTühista

  • Andra

    Oi, olen meelitatud:) Sinu pilti vaadates tundub, et see kook tuli kindlasti parem kui mul! Väga soe ja kodune tunne tuleb kohe:)VastaTühista

  • Aitäh-aitäh kõigile :) Õnneks ei võtnud nende 2 seemne sättimine mul poolt päeva (kuigi oleksin selleks tõenäoliselt valmis).

    Ja aitäh sulle, Andra, veel kord väga maitsva ja just, väga koduse retsepti eest! :)VastaTühista

  • Helena

    Väga ahvatlev pildimaterjal. Panin poenimekirja kokku, tuli ka koogi-isu. :)VastaTühista

  • Raili

    Väga isuäratav näeb välja! Kui suurt vormi sa kasutasid?VastaTühista

    • Tere Raili! Kasutasin koogi tegemisel 25cm läbimõõduga lahtikäivat koogivormi! :)VastaTühista

  • […] Just praegu on ahjus kaerahelbe-kohupiima sõstrakook.  Aluseks võtsin selle retsepti. Aga nagu mainitud kasutasin ma õunte asemel musti ja punaseid sõstraid. Samuti mässasin veidi […]VastaTühista

  • kadri

    Kas kasutasid maitsestamata kohupiimapastat?VastaTühista

    • Tere, Kadri! Jah, maitsestamata, kuigi ka vanilli oma sobiks kindlasti väga hästi :)VastaTühista

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*