Tassike elu topelt koorega »

Enne ja pärast: valgest põrandalambist punaseks ja mummuliseks

Võtsin hiljuti osa lambivarju õpitoast, kus juuresoleval pildil punane lambivari valmiski. Olin juba vähemalt aasta aega mõelnud, et tuleks põrandalampidele uued varjud teha, aga täpne ja usaldusväärne juhis (mis oleks ka tuleohutusnõuetega kooskõlas) oli puudu. Niisiis sattusin jällegi üsna juhuslikult Loov Eesti kuulutuse peale, et kultuuritehases Polymer toimub moelaada Kuuseke raames teiste õpitubade seas ka lambivarju oma. Niisiis: mõeldud-tehtud.

Õpitoas tutvustati erinevaid tehnikaid ja juhendaja Jaanika Kuklase näitas ka oma tehtud disaineritöid. Kahjuks olid kõik vahendid, mida õpitoas kasutasime pärit kas Suurbritanniast või USAst, nii et poe juhtnööre anda ei ole. Aga iseenesest oli asi väga lihtne. Vaja oli: 1) kangast (see oli mul endal kaasas, sest oli sügisel moosipurkidele “mütside” tegemisest üle jäänud), 2) spetsiaalset tulekindlat plastikut, 3) spets liimi, 4) ja kui tegemist uue lambivarjuga (mitte vana karkassi uuendamisega) ka toorikvõrusid. Ja siis veel umbes 3h aega, raudseid närve ja kindlat kätt.

Esimese asjana tuli siis kangas ära triikida, seejärel liimida plastikribale nii, et kortse sisse ei jääks – minul oli paksemat tüüpi kangas, mis tegi selle lihtsamaks, aga need, kellel oli see õhemat sorti, pidid paar korda oma kangast nullist uuesti liimima hakkama, sest mõni õhumull oli sees. Kui kangas liimitud, siis järgnes kõige keerulisem osa ehk varjuplastiku keeramine õige suurusega silindriks. Miks keeruline? Sest silinder pidi olema täpselt nii suur, et karkassivõrud jääksid sinna seisma, aga samal ajal mitte liiga tugevalt ega liiga lõdvalt. Seal juures olid abilisteks pesulõksud, millega sai silindri erinevaid suurusi proovida. Ja kui see timmitud, siis oli veel jäänud viimane asi – kangaäärte liimimine ülemise ja alumise karkassivõru külge. See ei olnud raske, pigem aeganõudev töö. Ja oligi valmis.

Aga kõigest hoolimata sobib nüüd see punane, mummuline ja ka väikeste südamekestega kangas mu magamistuppa palju paremini kui valge varem, ausõna. :)

Lambivarju kangas

Õpituba lubati tulevikus kindlasti veel korrata, nii et kes soovib selle alast hoiatust oma postkasti saada, võib liituda Polymeri uudiskirjaga.

  • Ulli

    Nii vahva. Sa oled ju nagu kunstnik-kokk valmis:DVastaTühista

    • Valmis ei ole kunagi, aga sinna poole võib püüelda küll ;) Aitäh, Ulli!VastaTühista

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*