Tassike elu topelt koorega »

3 kutset

Ja “Magus kiusatus” ongi trükist väljas! Ma ei väsi ennast kordamast, öeldes, et iga raamatu puhul on just see hetk see kõige pinevam (eelmine, aga veidi väiksem põnevushetk on see, kui näed esimest korda kujundusmustandit). Niisis hoidsin koogiraamatut esmaspäeval Pärnus raamatupoes esimest korda käes ja võisin kergendunult hingata – veendusin, et trükis polnud midagi untsu läinud ja et kaetud (läikiv) paber on fotode jaoks ikka nii palju parem.

Mõtlesin tükk aega, et mis see raamat ja selle tegemine mulle andnud on, sest iga asi annab ja õpetab midagi. Ühest küljest on jube tore teha üksi tööd – ainus otsustaja oled sina ise. Teed, millal tahad ja kuidas tahad. Teisest küljest ei saa keegi kunagi kõike ideaalselt osata, seega on vaja meeskonda. Ja ühe raamatu puhul on see möödapääsmatu. Ja just see, mida inimesed selles protsessis sulle õpetada võivad, on täiesti omaette väärtus ja selle kogemuse eest olengi ma väga tänulik!

Blogi ja minu kokkamisharjumuste mõttes on see raamat kusjuures tõesti keeranud mind magusausku – võib-olla mitte selles osas, et ma seda nüüd suurtes kogustes tarbiksin, aga nüüd võtan küpsetamise heameelega ette. Ei tundugi enam nii keeruline. Segad kokku, vormi, ahju ja ongi valmis :) Üks sellistest kookidest, mida ma olen viimastel kuudel-nädalatel korduvalt Silja raamatust küpsetanud, on see sama Kreeka pähklitega brownie (all pildil). Väga lihtne teha, aega kulub vähe ja siiani on ka igal korral välja tulnud. Ja olekski imelik, kui ei tuleks, sest Silja on seda teinud juba üle 10 aasta (retsept on postituse lõpus).

Kreeka pähklitega brownie "Magus kiusatus"

Lisaks mulle, Siljale ja kirjastus Pegasuse inimestele oli meeskonnas tegelikult veel asjaosalisi. Suureks abiks oli sisustussalong “Muster”, kes oli lahkelt nõus meile oma kaunist kraami laenutama – suured tänud veel kord! Agarad varustajad olid ka oma sõbrad-tuttavad-sugulased, kes ilusaid koogivaagnaid, taldrikuid, tasse ja lusikaid laenutasid. Nii et ka teile suur-suur aitäh! Nendest kordadest, mis raamatu tegemisperioodil sai erinevaid second-hand‘e üle Eesti läbi kammitud, ei hakka ma parem üldse rääkimagi. Mõnda nendest soetatud eset võib näha järgnevatel fotodel, mis me Siljaga raamatu tegemise kõrvalt telefonidega klõpsisime.

Tegemiskäigus

Tegemiskäigus

Suured tänud veel kord kõigile, kes raamatu valmimisele kaasa aitasid või lihtsalt kaasa elasid! Tean, et päris mitmed sõbrad-tuttavad on seda raamatut juba tükk aega oodanud – loodan, et leiate selle raamatupoodidest nüüd üles ega pea selles pettuma!

 

Nüüd aga kutsete juurde:

1) Palume kõiki huvilisi koogiraamatu “Magus kiusatus” raamatuesitlusele 11. detsembril kell 17.00 Solarise Apollos!

Silja räägib, mis tunne on teha päris esimest kokaraamatut, kui tiheda sõela pidid koogid raamatusse pääsemiseks läbima ja loomulikult paljastame ka selle, kes need kõik pärast pildistamist ära sõi! Mina ei ole ka kade ja jagan kiitust oma lemmikmodellidele… Ühesõnaga lubame, et suu saab magusaks ja tuju heaks! :)

Kes saab tulla, palun lisage ennast ka koogisööjate nimekirja Facebooki ürituse lehel (siis teame, palju küpsetada tuleb)! ;)

Kutse raamatuesitlusele "Magus kiusatus"

2) Vaadake kindlasti laupäeva hommikul kell 10.00 Kanal 2 pealt kokasaadet Lusikas, sest 2 nädalat tagasi käisime Siljaga selle saate salvestusel!

Ahjaa, selle saate kohta tahtsin seda öelda, et algse plaani järgi pidi raamat selleks saatesalvestuseks juba trükist väljas olema. Aga… trükiga ei või kunagi kindel olla ning juhtuski nii, et trükikojas läks üks oluline masin katki, mistõttu kõikide raamatute valmimistähtajad nihkusid paar päeva siia-sinna. Kahjuks mitte meile kasulikus suunas.

Kui te nüüd aga laupäeval saadet vaatate ja mõtlete: “Aga on ju raamat!”, siis on jah, Imre Kose kokaraamatu peale kleebitud “Magusa kiusatuse” kaanepaber, mida ma eelmisel ööl kell 1.30  härra Kose raamatu peale kleepisin :)) Nii et siit ka väike põhjendus, miks Mari-Liis saates raamatut just liiga suure agarusega ei lehitse :) Suured tänud aga kogu saatemeeskonnale ja ilusa punase köögi eest ka, mis kasutada anti! :)

Lusikas

3) Kõige kiirem kutse on juba homseks, s.o 6. detsebriks, mil toimub Loomeinkubaatoris Bazaar, ajavahemikus 12-19. Bazaar on just see koht, kus saab Eesti moedisaineritelt ja teistelt loomeinimestelt endilt soetada igasuguseid toredusi ning jõulukinke. Blogijad ja kokkajad panevad kehakinnituseks püsti pop-up kohviku. Leti taha tulevad lisaks minule veel:

Eneli Kaarna: http://e4retseptiraamat.blogspot.com/
Pille Petersoo: http://nami-nami.ee/http://nami-nami.blogspot.com/
Heidi Park: http://www.kondiiter.ee/
Silja Luide: http://siljafoodparis.blogspot.com/
Sandra Veeremaa

Siin ka väike soojendusmenüü: Red Velvet kook, šokolaadikook apelsini ja aniisiga, kõrvitsakook valge šokolaadiga, toorjuustu-safranikook, maguskartulikook vahukommikreemiga, trühvlid ja küpsised, jõulune mascarpone-beseemagustoit, kohupiima-toscakook, Banoffee korvike, Napoleon, brownie-ruudud, kohupiima-kirsi purukook, quiche, cake-pops (ehk pulgakoogid), Congo bars, banaani cupcakes valge šokolaadi glasuuriga, lehttainarullid verivorsti ja pohlamoosiga, pehme piparkook toorjuustuglasuuriga, jõulutähed ploomidega, jõulune õunakeeks.

Haarame Siljaga kaasa ka mõned koogiraamatud, nii et kel huvi, saate juba homme meilt endilt selle soetada! :)

Kohtumiseni!

Kreeka pähklitega brownie

125 g tumedat šokolaadi
125 g võid
200 g suhkrut
1 sl piima
4 muna
2 sl nisu- või rukkijahu või kumbagi 1 sl
100 g Kreeka pähkleid

Haki või ja šokolaad tükkideks ning sulata madalal kuumusel paksupõhjalises potis või vesivannil. Sega piim ja suhkur sulanud šokolaadi-võisegu hulka. Lisa ükshaaval munad, st sega muna enne tainaga ühtlaseks, kui järgmise lisad. Seejärel puista hulka jahu ja hakitud Kreeka pähklid.

Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud kandilise (23 x 34 cm) ahjuvormi ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 20 minutit.

Nipid:
Ahjuplaaditäie tegemiseks korruta kogused kahega!
Kui soovid gluteenivaba kooki, kasuta nisu- või rukkijahu asemel riisijahu.

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*