Tassike elu topelt koorega »

10 toidublogijat, aga ühed kaaned ehk Kulinaarsete kroonikute kokaraamatust

Kell 01.27, Tallinna kodus. Meel on täna eriti ärev (see seletab ka kellaaega), sest saan kõikide teiega, kes te mu blogi loete ja jälgite jagada üht väga põnevat ja eritlist uudist! See on küpsenud juba selle suve algusest alates (nii et võite ette kujutada, kui raske on mul selle teadmisega ilma piiksugi tegemata olnud elada), aga nüüd on see lõpusirgel ja kohe-kohe saabub FINIŠ. Niisis – projekt raamat!

kulinaarsete kroonikute kokaraamat

Ah? Jah, selline ta on. Nimeks “Kulinaarsete kroonikute kokaraamat”. Nii uskumatu, kui see mu jaoks ka ei oleks, olen ka mina kaasatud Eesti esimesse (vähemalt minu teada?) toidublogijate lemmikretsepte koondavasse raamatusse. Kui lahe! Projekt sai alguse juba juunis, niisiis jäi sinna ka raamatuga seotud 1. ärevushoog  – retseptide välja valimine, pildistamine, tekstiosa kirjutamine… Kui nendega oli augustikuuks ühel pool, oli väike paus. Aga nüüd on see ärevusmeeter jälle sinna lae poole tõusmas, sest:

1) saan selle uudise lõpuks ometi välja hõisata!

ja

2) praegu annavad trükipressid hagu, sest raamat peaks novembri lõpus (juba paari nädala pärast!) kahe kaane vahel olema ja poelettidele jõudma (praegu tundub see aga täieliku unenäona, nii et enne kui oma käes ei ole hoidnud, ei usu ka..). Kusjuures ette saab raamatut juba tellida muide, Pegasuse lehelt.

Kiigake korra sisse ka:

 

Ühest küljest oli see esimene ärevusperiood väga põnev, aga teisest ikka väga raske ka – sõnu ritta seada nii, et varsti lähevad need trükipressi alla… ja sellega sinu roll lõppebki, rohkem sul nende üle võimu polegi. Raudselt üks maailma raskemaid ülesandeid mu jaoks! Aga eks varsti saate ise otsustada…

Nagu öeldud, oli esiteks muidugi eriti tore see, et kirjastus Pegasus mind üleüldse sinna 10 blogija sekka kutsus. Vabalt oleksid seal valikus võinud olla veel kümned blogijad, keda ma tean toidust nii suure kire ja armastusega kõnelevat…  aga ehk on siin ruumi vol 2 jaoks?

Teiseks oli veel üks eriti lahe asi kogu projekti juures – sain teha raamatusse portreefotod kõikidest blogijatest, juhhuu! See oli päris vastutusrikas ülesanne ja veidi ikka pabistasin ka, et mis lõpuks välja tuleb, aga natukene stressi pidigi positiivne olema, eks? Ja pealegi – tegu oli ju põhimõtteliselt ikkagi oma inimestega ja see tegi asja palju lihtsamaks ja mõnusamaks :) Rõõmsad inimesed pole just kõige kehvemad modellid – ja toiduinimesed seda kohe kindlasti on. Rõõmsad, ma mõtlen (loomulikult tingimusel, et kõhud täis)!

Kaheksa imeilusat inimest, kellel kõigil ühine kirg, oma lemmikpaikades – suvekodu lähedal rannas (Mari-Liis), Tartu pargis (Ülle), loomulikult turul (Tuuli), nii liha (Priit), kala (Liina) kui veini seltsis (Juta), stiilses koduköögis (Piret), Epp Maria galeriis (Elis) ja mina – kus siis veel kui mitte oma ürdipliidi ääres (muide kes veel ei tea, siis novembri alguses sain teada, et ürdipliit pääses Kodu Kauniks 2011.a  30 finalisti sekka, hurraa! Detailid peaksid selguma detsembris… aga tänases postituses seega juba 2 head uudist!).

Aet jäi ainsana olude sunnil sessioonist ilma ja kasutas oma fotot, nii et teda kahjuks sel korral pildistada ei saanudki. Aga siin me kõik rõõmsalt reas oleme… Aitäh teile kõigile nii toreda kogemuse eest! :)

Raamatu autorid 10 toidublogijat

See on siiani olnud üks mu tõsisemaid inimeste pildistamisega seotud projektidest (pildid lähevad ju raamatusse!), aga juba ainuüksi selle projekti raames tundsin, kuidas see pisik mus süvenes, nii et nüüd on mõtted juba ka selles žanris liikumas, aga eks iga asja jaoks oma aeg, eks! Nüüd toidu juurde tagasi… ;)

Raamatusse pidi iga blogija valima 8 retsepti 8 eri kategooriast: pidulauale, minu lemmik, siidine supp, meie pere reliivkia, lihtne ja kiire argiõhtuks, lemmikkook, korralik kõhutäis, eksootilist ja põnevat. Ehk lihtne arvutus ütleb, et raamatus on kokku 80 retsepti. Siin on väike pilguheit meie raamatu kujundatud lehekülgedele. Üldiselt illusteerivad retsepte blogijate endi fotod, kuigi paari “võõra” retsepti puhul oli mul jälle heameel ka oma käsi valgeks teha :)

vaade raamatusse

Ja nagu siitki näha, ei ole tegu ainult retseptide ja toidufotodega – oma osa on ka iga blogija tutvustusel. Ehk meilt kõigilt küsiti rida küsimusi, millele raamatus vastame – lugusid sellest, miks keegi blogima hakkas, kust ta inspiratsiooni ammutab, missugused katsetused on aia taha läinud jne jne. Ühesõnaga teades, missugused sõnasepad meil seal pundis olid, on raamatus ka väga palju nalja – sügav retsept teile, kes te nii mõnusalt ja humoorikalt kirjutada oskate! :)

Detsembri alguses peaks tulema ka raamatu esitlusüritus, aga kuulutan täpsemalt siis, kui koordinaadid teada! Uhh. Nüüd jään käed sügelemas trükisooja raamatut ootama – paberil on see asi kindlasti hoopis teine…

 

Toon veel ära nimekirjana blogid, mille autorid (lisaks minule) raamatus kaasa teevad:

Aet ja “Aet köögis” 

Mari-Liis ja “Siit nurgast ja sealt nurgast” 

Ülle ja “Tiramisust ja Fata Morganast” 

Juta ja “What a wonderful world” 

Liina ja “Aglio e Olio” 

Priit ja “Profa toitub” 

Tuuli ja “Ise tehtud. Hästi tehtud” 

Piret ja “Puhas rõõm” 

Elis ja “Elis köögis” 

 

Oehh… nii uskumatult äge ikka :)

  • Ulli

    niceness!!! nii see kuulsuski tuleb;) igatahes ikka väga väga äge! i’m glad!VastaTühista

  • Marju, mina kohe pean ära ütlema, et selle raamatu üheks väärtuseks on kindlasti ka sinu tehtud mõnusad-meeleolukad pildid blogijatest. Eks meil kõigil oli väike hirm, et kas kümnest kirjust inimesest ikka tuleb üks kompaktne ja värvikas või hoopis segane sigri-migri raamat. Minule tundub küll, et meil õnnestus just see esimene variant ja värvikust lisab kindlasti see, et iga blogija on fotograafi oskusliku käe ja silmaga nii mõnusalt tabatud. Sinu kaunid toidufotod niikuinii, aga inimeste pildistamine on vahvalt uus kvaliteet.
    Nii et ära tegime ja sügav kummardus sulle, Marju, et aitasid meil selles raamatus iga blogija parima portree välja tuua.VastaTühista

    • Aitäh, Tuuli sulle! Nii ilusad sõnad, aga pean ütlema, et mul oli seda “abi” osutada ikka väga lahe ja põnev, nii et igatepidi win-win! ;)VastaTühista

  • Nora

    Nii ilus! Fotod, raamatukaane kujundus ja kindlasti ka meeleolukas sisu! Jään ootama! :)
    NoraVastaTühista

    • Täpselt selle raamatu jooks olen koha raamaturiiulil välja valinud.
      Ootan minu. Ootab riiul. Ootab köök.VastaTühista

    • Aitäh, tore, Nora, et meeldib! Nüüd oleks vaja veel päris elus ka näha, siis saaks lähemalt näidata ;)VastaTühista

  • Kärt

    Väga lahe, palju õnne raamatu puhul! Eks ma natuke kade olen aga eks see pidavat ka edasiviiv jõud olema :))VastaTühista

  • Oo, mis lahe uudis! Nüüd ma tean, mida jõuluvanalt tellida :D
    Portreepildid on väga ilusad!
    Nii kihvt ikka, ei jõua ära oodata!!!VastaTühista

  • Ruta

    Ootan huviga …
    Sa vist pabistad hullult :”sügav retsept teile, kes te nii mõnusalt ja humoorikalt kirjutada oskate! :)” :D :D
    Retsept … :D:D
    Jõudu!!VastaTühista

    • Ehh, aitäh sulle Ruta, jõudu läheb vaja! Ja tegelikult köögimaailmas nii öeldaksegi – retsept ma mõtlen! ;)VastaTühista

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*