Tassike elu topelt koorega »

Augustis on pärnakad unetud

Proovin täna sõidu pealt ja lühidalt teha. Olen nädal aega puhkuserežiimil mööda Lääne-Eestit ringi tuuritanud. Alustuseks ühed toredad Eesti-teemalised pulmad Hiiumaal, siis tiir saarele peale (muide, kes pole Luidja rannas veel puhanud, siis tehke seda kindlasti – menüüs on täielikult hüpnotiseeriv rahu) ja edasi Saaremaale.

Hiiumaa sirged männid

Napilt saime Sõrust Triigi sadamasse viivale praamile – eelviimastena. Tähendab, et 2 h varem sadamasse minemist tasus end ära, sest eelmüügist ostetavad piletid olid kõik välja müüdud ja üldjärjekorras ootajates sai koos meiega peale u 8 autot.

Siis tuli Saaremaa, kus plaane oli rohkem, kui neid ellu viia jõudsime. Süüdi ei olnud laiskus vaid ilmaonu, kes lubas ainult paukuvaid äikesevihmasid, nii ööl kui päeval. Suuri aidakoristustalguid ta veel soosis, aga muudele (lõbu eesmärgiga) üritustele tõmbas küll rasvase kriipsu peale. Õnneks täna hommikul õnnestus siiski merele kalale minna (suure tuule koha pealt pigistasime silma kinni, vähemalt ei sadanud). Kala saime täpselt sama palju kui oli merel teisigi kalapaate (neid ei olnud ühtegi). Muidu oli sihikul haug. Õnneks aitas kohalik kalamees hädast välja, nii et nüüd oleme kõhud praetud lesta ja Tatari kastet täis söönud ja praami peal. Suund on Pärnu.

Ahjaa, Saaremaal käisin kadaka- ja põldmarju ka korjamas. Tegin viimastest rabarberikoogi retsepti põhjal (ingveri jätsin välja) kooki.

Põldmarjad

Aga mis Pärnus? Homme tuleb teha veidi ettevalmistusi ja siis laupäeval (13. august) on pralle – Augustiunetus. Kunstide öö Pärnus, kus elamusi rohkem kui jalaga segada. Kui ei usu, tuleb pikkkkkk programm ise endal läbi hekseldada. Kui öelda lühidalt, millega tegu, siis alates kella 16.00-st sätivad ennast avamisvalmis mitmed ajutised kohvikud eri tänavanurgakeste peal ja parkides. Tänava ääres muruplatsil saab harrastada joogat, osaleda võistlustel… ühesõnaga selline pidu, kus esmalt on olnud igal pärnakal võrdne võimalus ise midagi korraldada ja pidupäeval sama lugu osavõtuga. Üks pikk päev täis tralli.

Hea uudis on see, et rannapargis on sel aastal toidublogijatel ka oma telk, nii et suu erinevateks magusate ja soolaste maiuste tarvis valmis panna! Mina olen kohal soolasega. Aga lisaks toidublogijate telgile saab suu magusaks ja soolaseks  (või vastupidi) teha minu ampsudega ka aiakohvikus Pühamüristus! Ringi ja Pühavaimu tänava nurgal, algus kell 16.00. Kes tahab tulla, siis Facebookis on õige meeleolu saavutamiseks Pühamüristusele juba väike soojenduspesa ka punutud.

Aiakohvik Pühamüristus

Näeme Pärnus?! ;)

 

  • Punapea

    Tere!
    Väga mõnus blogi! Eriti kõik kokkamisega seonduv :) Kui küsida võib, siis kus need pulmad seal Hiiumaal toimusid ja kuidas oli?

    Tervitades,
    PunapeaVastaTühista

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*