Tassike elu topelt koorega »

Kevadine hernesupp avokaado ja salatkressiga

Nagu ma juba oma peaaegu täiusliku hommikusöögi postituses kahtlustasin, selguski, et sirguvad hernevõrsed on siiski palju kiiremad kui mina ja mu isu. Viimaste päevade ere päike pole neile armu andnud. Heas mõttes. Minul on ka olnud mõnus ärgata, sest kell 6.30 on juba toas valge ja õhtul peab ennetavalt ka kardinad ette tõmbama, et hommikune päike enne äratuskella üles ei ajaks. Tüüpiline eestlane, eks? Kui päikest ei ole, on paha, ja kui on, on ka paha. :) Ei, tegelikult asi ei ole nii hull. Hommikul ei ole midagi paremat kui päike, hea tuju garantii kogu päevaks. Aga nüüd selle mõnusa rohelise supi juurde.

Hernesupp

Paar nädalat tagasi avastasin ma ühe soomlanna blogi, Scandi Foodie, kes elab nüüd juba mitu aastat Austraalias. Ja kohe, esimesest külastusest tema retseptide ja piltide vahele hakkas mulle ta stiil meeldima. Ma ei tea, kas alateadlikult on asi selles, et ta on samal ajal nii kaugel, aga samas ju nii lähedalt? Igatahes mulle ta meeldib. Olin ta retseptikogust juba tegelikult paar päeva tagasi ühe teise hernesupi välja valinud. Ja kui eile jõudis aeg kätte, et suppi teha, riputas ta just selle supi retsepti üles. Ajasin komponentide nimekirjas näpuga järge – jess, poodi ei ole vaja tõtata – sobib, change of plans! ;)

Hernesupp

Mõningate mugandustega leidsin kodust kõik vajamineva – hernevõrsed nõudsidki juba “niitmist” ja salatkress hakkas ka potis juba metsistuma, pune, avokaado, puljong ka olemas. Võisin juba ette ära öelda, et see on üks hea supp. Nii ilus roheline ju! Mu vaimustust sellest rohelisest võib ka mu piltidest järeldada – klõpsisin arvutis fotokast laetud pilte edasi-tagasi, võrdlesin, proovisin nii ja naa, aga lõpuks ei suutnud ma ikkagi ühtegi nendest viiest pildist välja praakida. Niisiis, mida rohkem, seda uhkem, eks? :)

Hernevõrsed

Nüüd siis retsepti juurde. Nagu öeldud, vähe mugandatud kujul Scandi Foodie blogist. Kahe koguka portsu jaoks läheb vaja:

300 g külmutatud herneid
2 peotäit hernevõrseid
2 peotäit salatkressi
1 väike peotäis punet (meenub kohe naljakas rööpvorm “puneme” emakeelepäeva postituse diskussioonist :))
450 ml kanapuljongit (või ka köögivilja oma)
1/2 avokaadot
1/4 laimi
maitsestamata jogurtit
musta pipart

Hernesupp

Tegemine on ka võluvalt lihtne. Pista külmutatud herned potti, kalla peale puljong. Maitsesta musta pipraga ja lase keema. Seejärel viska sisse hernevõrsed, salatkress ja pune (tükeldada pole neid vaja). Kuumuta (ära keeda!) veidi, kuni herned on pehmed. Lisa viilutatud avokaado ja püreesta saumiksriga (või blendris) ühtlaseks. Maitsesta laimimahlaga. Serveerimisel lisa maitsestamata jogurtit, mis vähese laimimahlaga maitsestatud. Head isu! :)

Hernesupp

  • No Sina kohe oskad… võrratud kevadised värskust täis ja isuäratavad fotod! Juba paljas mõte mahlakatest hernevõrsetest ajab suu vett jooksma. Kevadised tervitused Sulle!VastaTühista

    • Aitäh Juc, nii armas ja põrgatan tervitused kohe vastu :) Kevad paneb ju kõigil silma särama ja kui toit veel ka lisaks seda teeb, siis ei oskagi rohkem midagi tahta. Selle supiga jäin ise tõeliselt rahule. Loodan, et seda on ka piltidelt näha :)VastaTühista

  • Rohelise ihalus on vist kõigil. Nende kaunite rohe-roheliste piltidega andsid ainult hagu juurde. Aga hinge toidavad juba ka maja eest leitud esimesed lumikellukesed. Nii et varsti-varsti…
    See supp tundub tõeline ahvatlus olevat, mulle ka väga-väga meeldib rohelise herne vurtsu ja särtsu täis maitse. Avokaado võib selle veel täiuslikumaks muuta. Väga ahvatlev kooslus!VastaTühista

    • Ohh, kuidas tahaks ka elada majas, mille ees kasvavad lumikellukesed. :) Nädalavahetusel sõidan Pärnusse, hakkan sealt siis neid otsima, siit Tallinna asfalti vahelt neid küll kuskilt paistmas ei ole. Ja ma mõtlen, et on ikka nii tore, et iga kevadega tuleb ikka ja jälle see sama ootus, lootus ja igatsus igasuguse värvilise jms järele. Tänagi jalutades torkas pähe mõte, et Eestis on ikka tegelikult hea kliima, kus elada – koguaeg on vaheldust, kuigi jah, loomulikult meeldiks mulle ka 3 suvekuu asemel näiteks 6 ;)VastaTühista

  • Ma eile just vaatasin seda retsepti Scand Foodie blogist ja armusin kohe sellesse rohelisse värvi. Nüüd siis sina ka veel.. :)VastaTühista

    • Anna andeks, Elis, aga selle rohelise vastu ma tõesti ei saanud. Oli jah kohe teada, et kaotatud võitlus :)VastaTühista

  • mmmm, ma tunnen juba kevadet. Kusjuures see rohelise igatsus on meil vist kõigil juba hinges. Tegin minagi hernestest täna rohe-rohelist kevade järgi igatsevat rooga:)VastaTühista

  • Thanks for the mention, glad you liked the soup!VastaTühista

    • I have to send my thank you’s to you, Maria! Wonderful soup and so many other recipes, I will try some of them in the next weeks for sure! Thanks again! ;)VastaTühista

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*