Tassike elu topelt koorega »

Killuke Itaaliat pühapäeva hommikul

Kui peaksin valima paar oma lemmiktoiduainet, siis tomatid ja basiilik on kindla peale top 5-s. Ma olen elu aeg olnud tomatikasvatamise keskel – vanaema kasvatas vanasti alati juba varakevadel tomatitaimed korteri aknalaua peal valmis, et need siis kõige õigemal hetkel kasvuhoonesse istutada ja magusaid vilju kandma panna. Ja ma ei unusta kunagi, kuidas ma pidevalt siis ninapidi tomatitaimede sees neid nuusutamas käisin – see lõhn oli lihtsalt nii hea! Ja on siiani.

 

Tänu sellele lõhnale on kasvuhoone (ehk see roheline maja) ka mu lemmikohti aias. Minu jaoks on tomatid ja basiilik nagu kuuseriisikad ja kuused – alati koos ja üksteisele vajalikud. Tomat ja basiilik on seda samuti juba kasvatamisest peale: olen kuulnud, et kui kasvatada basiilikuid tomatitaimede vahel, siis aitab see tomatitel teatud haiguseid ennetada. Ja saia vahel “töötavad” nad koos sama hästi, rääkimata lõhnast.

 

 

Tükike Itaaliat pühapäeva hommikul

Basiiliku lõhn on heas mõttes kõige hullem apetiidi tekitaja – pole vahet, kas poes, kodus või autos sõites, kui basiiliku lõhn juba kord ninna saab, hakkavad süljenäärmed tööle ja kõht läheb iseenesest tühjaks. Ja mis puutub tomatite lõhna, siis poes saab just lõhna järgi parimad tomatid valida – kui tomatit nuusutades tulvab vastu samasugune “kasvuhoone” lõhn, siis on õige tomat. Talvisel ajal kahjuks nii head tomatit poest loomulikult ei saa kui suvel enda kasvuhoonest. Talvel tasub aga proovida tomatid korraks ahju panna ja nii neid “edasi küpsetada”, siis saab tomat ka õige, maguse ja mahlase meki juurde!

  • Thanks for an idea, you sparked at thought from a angle I hadn’t given thoguht to yet. Now lets see if I can do something with it.VastaTühista

  • Thanks Physiotherapist! Good luck with the testing, I hope you’ll enjoy it. And a bunch of good ideas for the NY, too! :)VastaTühista

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*