Tassike elu topelt koorega »

Jõululauale sai mahlane porgandikook valge šokolaadi ja toorjuustu kattega

Porgandikook on üks nendest asjadest, mis on juba tükk aega mu kokkamise to-do list‘is seisnud. Nüüd siis jõudsin selleni väga mõnusat teed pidi. Osalesime sõbrannaga Pärnus kohvikus Mahedik toimunud Ragne Värki õpitoas. Ja üheks maiuseks, mida seal kambakesi valmistasime, oli see sama porgandikook. Nüüd, kui pühad möödas ja 3 sellist kooki küpsetatud-söödud, julgen ka teistele soovitada. 3 asja, miks mulle see kook meeldib: 1) selle saab juba varem valmis teha ja väidetavalt peakski see just paar päeva seistes kõige mahlasema kuju võtma 2) seda on nii lihtne teha 3) ülilihtne, aga samas geniaalne kate, mis lihtsalt viib keele alla ja seda katet saab kasutada mistahes koogi peal. Igatahes mul hakkasid juba mõtted liikuma ja tõenäoliselt kohtuvad mu teised koogid selle kattega juba üsna pea. :) Soojad soovitused!

Porgandikook

Retsept:

125 g võid, sulatatuna
2 muna
2 dl suhkrut
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
1 tl muskaatpähklit (soovitavalt tervest pähklist riivituna) *
100 g india pähkleid, hakituna
200 g porgandit, riivituna

Kate:
100 g valget šokolaadi
200g toorjuustu

Kaunistuseks kasutasin pekaani pähkleid.

Vahusta omavahel või, munad ja suhkur. Sega omavahel kõik kuivained ning lisa taignale. Kõige lõpuks sega sisse riivitud porgand. Pane taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi ning küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

Katte jaoks sulata šokolaad vesivannil. Seejärel sega see kokku toorjuustuga ning kata šokolaadiglasuuriga jahtunud kook. Enne serveerimist hoia vähemalt paar tundi jahedas.

* Minul ei õnnestunud ühe koogi küpsetamiseks muskaatpähklit poest saada, niisiis lisasin pühadekoogile vürtsi cayenne’i pipraga.

  • Kui teha see kate mõnele muule koogile, kasvõi juustukoogile endale, siis võib sinna sisse susada ka marju, suvisel ajal näiteks vaarikaid…külmutatud marju ei julge panna, kuna siis jääb vesine ja kate ei hangu nö ära…talvisel ajal tuleks marjad panna juba koogi sisse ja siis kate peale, vahel jäävad marjad ka sealt läbi kumama.
    Ja muskaatpähklit on meie poes Mahe Mark lausa kahes variandis, nii jahvatatult kui ka tervetena ;)VastaTühista

    • marju

      Täitsa nõus sinuga Liisa, sinu käest saadud juustukoogi retsept sarnase kattega ja vaarikatega oli tõesti väga-väga hea! Tõestab, et selline kate hea kraam ja sobib ikka peaaegu igale poole, väikeste variatsioonidega loomululikult. :)VastaTühista

    • KataKats

      Sa 5tlesid ei julge k5lmutatud marju panna, jääb vesine. Proovi panna sulatatud marju. Ma olen teind nii ja ei jään vesine.VastaTühista

  • hello anyone, I was just checkin’ out this blog and I really love the foundation of the article, and have nothing to do, so if anyone wants to have an compelling convo about it, please contact me on myspace, my name is bruce johnsonVastaTühista

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*