Tassike elu topelt koorega »

Täna õhtul tuli mõte teha lasanjet

Täna õhtul kohe oli lasanjetuju. Kõik vajaminev oli kodus juba ka olemas: hakkliha, lasanjelehed, küüslauk, sibul, rosmariin, purustatud tomatid, törts valget veini ja 3 sorti juustu (tavaline, Brie ja sinihallitusjuust). Tõsi, basiilikut ei olnud kohe võtta, aga kaunistuseks sobis talveks aiast akna peale kasvama toodud salvei tutsakas ka päris hästi.

Lasanje kolmapäeva õhtul

Kuidas mina lasagnet teen? Vaja läheb:

u 10cm pikkune rosmariini oks (võib kasutada ka kuivatatud kujul)
3 küünt küüslauku
2-3 šalottsibulat
tšillit (vastavalt maitsele)
400g hakkliha
törts valget veini
2 pakki purustatud tomateid
150g riivitud Eesti juustu
1 pk Brie juustu, viilutatult
50g sinihallitusjuustu, tükeldatult
basiilikut

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Kuumuta pann ja pane koos õliga pannile rosmariinioks, hakitud küüslauk, sibul ja tšilli. Lase veidi õlil maitsed endasse tõmmata ning lisa seejärel hakkliha, maitsesta soola ja pipraga. Prae hakkliha korralikult pruuniks. Kui kogu vedelik on juba peaaegu aurustunud, kalla pannile törts valget veini (see annab lasanjele uskumatult palju maitset juurde). Lase veidi veel haududa ning lisa siis purustatud tomatid. Maitse ja lisa vajadusel soola-pipart.

Sea valmis lasagnevorm. Kõige põhja torts oliivõli, et lasanjeplaadid püsima jääksid. Lao esimene korrus lasanjeplaate, seejärel hakklihamass ja igast juustusordist 1/3. Seejärel lao uus korrus lasagneplaate ja korda sama ka järgmise korrusega, kuni hakkliha jätkub. Kõige peale jäta hakkliha. Kata see juustuga. Mulle meeldib kõige peale panna veel tomatirattaid, sest mulle väga meeldib ahjus küpsenud tomat ja kui see ei sobi lasanjesse, siis kuhu veel? :) Seekord mul ei juhtunud kodus käepärast olema, aga tavaliselt laon korruste vahele ja ka kõige peale basiilikulehti.

Küpseta ahjus 30 minutit.

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*