Tassike elu topelt koorega »

Enne ja pärast: vanaaegne puust tugitool

 

 

Siin ta on – Paide tn Uuskasutuskeskusest 50 krooni eest soetatud tugitool. Aeg-ajalt olen pärast tööpäeva sealt ikka läbi astunud. Tol päeval sattusin sinna üsna juhuslikult, polnud isegi kindlat sihti, mida otsisin. Tahtsin niisama ringi vaadata ja mõtteid koguda – olen sealt varem leidnud lahedaid nõusid.

Minu õnneks tehti sel päeval seal lisaks tavapärastele soodsatele hindadele veel tühjendusmüügi soodustust -50% (sest Paide tn keskus pandi kinni). Muu vanamööbli ja ämbrite keskel, mis kogusid katusest läbitilkuvat vett, märkasin seda omapärast tooli. Välimuselt oli ta küll räsitud, kuid jalad paistsid kenasti kandvat. Kohalik vanahärra märkas kohe mu huvi asja vastu ja jagas isegi mõned näpunäited, kuidas tooli veidi värskendada. Pluss, ta tundis väga siiralt muret, kuidas ma küll sellega koju saan – õnneks polnud koju pikk tee ja nii ma olingi 5 minutit hiljem tooliga kodus.

Järgmise paari nädala jooksul läbis tool uuenduskuuri: lihvisin mustuse ja mõned veel jõus olevad lakitükid maha. Kaunistasin lilla paelaga, mida ei olnudki kohe poest saada. Nad pidid seda juurde tellima: minu paela tellimus ületas tõenäoliselt nende toote aastast läbimüüki mitu korda. Sellegipoolest olid poetädid vastutulelikud ja juba paari päeva pärast mina 50m paela võrra rikkam.

 

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*