Tassike elu topelt koorega »

Hästi lihtsad pruunikesed kolmest erinevast šokolaadist

 

 

 

Ilusa ja lumise nädalavahetuse päikeselises valguses valmisid need pruunikesed. Jah, just nii meeldib mulle brownies‘id eesti keeles nimetada. Nendest on saanud juba viimase 2 talve jooksul traditsioon. Kolmest erinevast šokolaadist valmistatud pruunikeste retsept on pärit Nigella retseptikogust  ja see rahuldab kindla peale ka kõige maiama šokolaadisõbra isu (ühe šokolaadifanatist töökaaslase peal läbisid need katse edukalt).

Pruunikesed

Ja mis on veel tore nende pruunikeste juures – neid jätkub (normaaltingustes ehk kodus) kauaks, sest juba üksainus pruunike on paras šokolaadipomm (rahvarohketes kohtades see garantii ei kehti)!

Šokolaad

 

Nigella eestikeelne retsept on ka Toidutares:

320g  võid (soolata)
360g  tumedat kvaliteetset šokolaadi
6 muna
4 dl suhkurt
1sl vanilliekstrakti
4 dl jahu
1 tlsoola
1,2 dl valge šokolaadi nööpe või tükke
1,2 dl poolmaguse šokolaadi nööpe või tükke
Kaunistuseks:
2 tl tuhksuhkurt

Kasuta küpsetusvormi (mõõtmetega 29 × 23 × 5 cm), mille ääred ja põhi on küpsetuspaberiga vooderdatud

Eelkuumuta ahi 175 kraadini. Sulata või ja tume šokolaad suures raske põhjaga potis (või vesivannil) madalal kuumusel. Sega kausis või suures mõõtekannus muna, peensuhkur ja vanilliekstrakt.

Lase šokolaadisegul veidi jahtuda ja lisa siis muna- ja suhkrusegu ning sega korralikult läbi. Raputa segu sisse jahu ja sool. Seejärel sega juurde valge šokolaadi ja poolmagusa šokolaadi nööbid või tükid. Sega läbi ja kalla brownie-segu vooderdatud vormi.

Küpseta umbes 25 minutit. Brownie‘d on valmis, kui ülemine osa on kuivanud veidi helepruuniks, aga keskosa on tume, tihke ja veniv. Ka sellise suure ahjutäie puhul tuleb küpsetisel pidevalt silma peal hoida, sest veniv mass muutub kuivaks vaid mõne minutiga. Samuti tuleb meeles pidada, et brownie‘d küpsevad edasi ka ahjust välja võetuna jahtudes.

Serveerimiseks lõika soe küpsetis ruutudeks ja kuhja need suurele taldrikule ning raputa peale väiksest sõelast teelusikaga läbipressitud tuhksuhkur.

 

 

 

 

 

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*