Tassike elu topelt koorega »

Fotoampsud Saaremaa loodusest

Köögis ettesattuvatele paladele vahelduseks nüüd siia blogisse ka mõned “ampsud” loodusest. Täpsemalt pärinevad need nädalavahetusest Saaremaal. See esimene elukas ei ole just kõige isuäratavam, täitsa nõus. Aga vähemalt on hea bioloogiatunni materjal, sest ma küll õppisin, et ämblikutel on 8 silma, kuid ma ei kujutanud ette, et need just niimoodi ta pisikese peanupu peal paiknevad. Väga huvitav ja natukene isegi nagu armas?  Täitsa imelik, poleks arvanudki, et ma seda sõna üldse ämblikuga koos ühes lauses kasutan.

[nggallery id=2]

Nagu näha, on makroobjektiivmind enda lummusesse haaranud. Paar päeva selle seltsis tõestas, et sellises “suures pisikeses maailmas” võikski lõputult seiklema jääda (aitäh, M-L lahkel loal laenamise eest!).

Aga Saaremaal oli lisaks fotografeerimisele veel palju: suviselt soe päike, kõva vihmasadu, loodusretk Kübassaare maastikukaitsealale (iga 200 m tagant uus vaatamisväärsus – luiged, sajad lagled jne), saun (vahepealse jahtumisega värskelt kerkinud kasvuhoones), sünnipäevapidu, suur seltskond, rohimine, rabarberikook ja hästi palju sääski. Nagu näha, oli viimastest üks isegi nõus sinisel lillel poseerima.

Lagleparv

Ahjaa, ja Saaremaale sõites avanes muidugi ainulaadne vaatepilt. Äsja loojunud päike, pidurdame auto Väina tammil ruttu-ruttu seisma (alguses ei saanud arugi, et milles asi on) ja vaatame ahhetades Muhu poolt Saaremaa poole, u 200-300 m kaugusel vees kappavat põtra!  Vaatepilt oli võimas ja fotograafiahuviliste seltskond haaras kohe kaamerate järele. Kahjuks ei saa selle pildi tegemise au endale võtta, aga vaade oli väga lahe ja loodetavasti annab see foto ka osakese sellest edasi :)

Põder väina tammi juures vees

Oli jälle üks tore pikk nädalavahetus Saaremaal. Suve lähenedes on õnneks üsna kindel, et need Saaremaa-doosid aina suurenevad, sest juba kuu aja pärast jälle, aga siis hoopis teistmoodi, sest siis ootab ees suur pulmatrall!  Juba ootan.. ;)

 

  • Ulli

    Wooow!
    vot sellised pildid(A)!VastaTühista

  • Väga ilusad fotod! Olen ka ise pikemat aega makroobjektiivi mõtteid mõlgutanud. Millist objektiivi sina kasutasid?VastaTühista

  • Ai, see ämblik on tõest armas:) Makroobjektiiviga loodusretkedest saab tõesti sõltuvus, millest enam lahti ei saa. Ilusad hetked oled püüdnud!VastaTühista

  • Väga kenasti pildile püütud ilusad hetked! Tamroni makrobjektiiv on aus, mul on ka see :)VastaTühista

  • Ehehh, naised kiidavad, et ämblik nunnu, iseenesest täitsa lahe :) Aitäh Piret ja Frieda, kadestan! :)VastaTühista

  • Ester

    Õrn ja habras …VastaTühista

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*