Tassike elu topelt koorega »

Magus pühapäev maasikate ja vahukoorese keeksitordiga

Ligi nädal tagasi möödus Tassikesega alustamist märkamatult 6 kuud. Linnutiivul. Juba päris algusaegadel andsin lubaduse teha siia ka ühe korraliku tordipostituse, nüüd siis likvideerin oma karmavõla. Millal siis veel, kui isegi mitte maasikahooajal, eks?! :)

Ma olen juba ammu imetlenud igasuguseid sponge cake’e (eestikeeli olen kuulnud kasutatavat keeksitorti) – nii heledaid, tumedaid, kahekordseid ja kolmekordseid, mustikatega ja vaarikatega, uhkeid ja vähem uhkeid… Igaljuhul väga võimsad ja superisuäratavad näevad välja, samas on teised oma hingeelult jällegi üsna lihtsakoelised tegelased. Niisiis kasutasin juhust ja meisterdasin ka ühe sellise suuremat sorti tordi nädalavahetuseks külla tulnud sugulastele. Päris fotogeeniline tort, või mis? Mulle meeldivad sellised.

Maasikatort

Põhjad olid mul juba eelmisel päeval valmis tehtud ja kuna pühapäeva hommikul olid maja kõik toad veel magavaid hingesid täis, kolisin mina kikivarvul, ühe näpu otsas mikser, teises pikendusjuhe, kogu ülejäänud tordimaterjalidega õue terrassile. Mikserdasin, immutasin, puhastasin maasikaid, mökerdasin täidisega ja tegin seda, mida kõik oma lapsepõlves ema torditegemise kõrval kõige paremaks osaks pidasid – limpsisin vahukooreseid vispleid. ;)

Ja nii saigi pühapäeva hommikukohvi kõrvale üks mõnus magus amps valmis. Tõesti, nom-nom-nom! Varsti pärast seda tuli päike ka välja ning võis rahuliku südame ja rõõmsa kõhuga päikest võtma asuda ja siis jälle jahutuseks jõkke ujuma hüpata. :) Kui ma selle peale mõtlen, soovin, et suvi kestaks igavesti… julgen kahelda, et sellest paremat asja ei oska küll keegi välja mõelda. Elu viib keele alla!

Maasikatort

1 koogipõhja jaoks läheb vaja:

125 g toasooja võid
125 g suhkrut
2 muna
125 g jahu
1 tl soola, kuhjaga
1 tl küpsetuspulbrit, kuhjaga
1 tl vanillsuhkrut
(2 sl koort (10%))

Täidis:

u 1 tassitäis maasikatoormoosi (suhkruga puruks tambitud maasikaid)
400 ml rõõska koort (35%)
1 karp mascarpone‘t
2 tl suhkrut
helde käega maasikaid (u 1kg)

Maasikatort

Mikserda või suhkruga heledaks. Sega osade kaupa juurde eelnevalt väikses kausis lahti klopitud munad. Sõelu samuti osade kaupa sisse segu jahust, soolast ja küpsetuspulbrist ning tõsta õrnalt läbi. Tainas peaks olema sellise konsistentsiga, et kui võtta lusikatäis tainast ja keerata lusikas tagurpidi, kukub tainas kaussi tagasi (kui tainas pole nii vedel, võib lisada paar supilusikatäit koort). Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga, vala tainas vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus pealt ja alt kuumusega (ilma pöördõhuta programmiga) u 20 minutit.

Lase koogil veidi jahtuda ja tõsta siis vormist välja ning korda sama protseduuri nii mitu korda, kui mitu kihti soovid koogile teha. Põhjad võib päev või kaks varem valmis teha.

Vahusta koor suhkruga ja tõsta õrnalt sekka ka mascarpone. Puhasta maasikad ning poolita suuremad marjad. Immuta alumine koogipõhi toormoosiga, tõsta peale vahukoorekiht ning puista üle maasikatega. Tõsta peale teine koogipõhi, kata vahukoorega ja kuhja peale maasikad. Kaunista piparmündilehtedega.

  • Kolmas kompa on super! Ja teisel pildil ma armastan seda õhulisust ja kergust. Ja loomulikult seda maitset ma kujutan hommikuse päikese ja kohvitassi kõrval täitsa ette :)VastaTühista

    • Aitäh, Kairi! Mulle endale meeldib ka see pealtvaade :) Peaks millalgi kokku saama ja kohvitama, polegi ammu seda teinud! :)VastaTühista

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*