Tassike elu topelt koorega »

Ju siis on hetkel vaja šokolaadikomme Marianne kommipuruga

 

Marianne kommi fudge

Marianne kommi fudge

 

Täna ei lobise pikalt. Oli hall päev. Hall tuju. Aga õnneks on olemas šokolaad, mis sellistel juhtudel aitab.

Mul oli kodus juba ühest ammusest katsetamisest alles Marianne kommipuru (see piimjas-klaasjas piparmündimaitseline komm). Ja eile mul siis tuli mõte, kus seda kasutada. Kui muidu öeldakse, et elu on liiga lühike, et seda tühiste asjade peale kulutada, siis nende kommide peale kulutasin seda kohe heal meelel (kõik need 15 minutit). Mis on hea asi, sest väikseid rõõme ja lihtsaid asju on vahel vaja. Nüüd käin iga natukese aja tagant külmkapiust paotamas. See enam pole muidugi nii hea asi… samas, mõtlen: “Ju siis on hetkel vaja.”

Piparmündi ja šokolaadi kooslus toimib nii nagu alati ehk suurepäraselt, aga hamba all kergelt prõksuvad kommitükid on mõnus vaheldus. Umbes nagu suhkruterad köögipõrandal sussitalla all. Ainult et heas mõttes.

 

Marianne kommi puruga šokolaadikommid

Valmistamine: 15 min
Külmas: u 2 h

350 g piimašokolaadi (nt Annekest)
200 g suhkruga kondenspiima
1 dl Marianne kommi puru (+ veidi peale raputamiseks)
1 tl vanilliekstrakti

Sulata vaiksel tulel pidevalt segades paksupõhjalises potis tükeldatud šokolaad ja kondenspiim (või tee seda veevannil). Kui mass on ühtlane, sega sisse kommipuru ja ekstrakt. Vala mass fooliumiga vooderdatud u 15×20 cm suurusesse vormi. Soovi korral puista näiteks poolele kogusele ka kommipuru, suru see sõrmedega õrnalt massi sisse ja aseta nõu vähemalt 2 h külma. Kui mass on tahenud, võta see vormist välja, eemalda foolium ja lõika u 2×2 cm ruutudeks. Säilita jahedas.

 • sveta

  Tere, väga ahvatlevad kommid. Kust saab osta seda marianne kommide puru?VastaTühista

 • Tere, Sveta! Aitäh! Marianne kommipuru ehk nagu tootel kirjas “purustatud piparmündi-šokolaadikaramelli” saab osta suurematest toidupoodidest. Näeb välja ta selline: http://www.fazer.fi/Tuotteet/Tuotetiedot/tuotetietohaku-makeiset/Tuotetiedot/?pid=69950 ja tavaliselt leiab seda küpsetamisriiulist, kust on ka essentsid, küpsetamisšokolaadid jms tooted. Loodan, et leiad! :)VastaTühista

 • Liina

  Marju, päikseke, kas isegi sinul on halle päevi? Aga šoks aitas, eks :-)VastaTühista

  • Jah, pilved rühivad ka minu sinitaevas ja kõik ei olegi ainult helesinine, Liina. Üllatav jah? :D Loo moraal: väike lohutus peab alati külmkapis olema ;)VastaTühista

 • Kätlin

  Ei tea, kas retsept töötab ka tumeda šokolaadiga? Tahaks isale jõuludeks teha, aga aina suurenev kõhuke annab põhjust mõelda õige pisut tervislikuma variandi peale. :)VastaTühista

  • Tere, Kätlin! Kindlasti töötab, ainult siis ei ole see mass tõenäoliselt külmkapist võttes kohe nii pehme, aga ma usun, et hammas hakkab peale küll. Kui ei, siis saab ju lihtsalt veidi oodata :)VastaTühista

 • Kätlin

  Just, mõtlesin ise ka sama. Ega siis muud, kui proovima. Maitse tuleb kindlasti sama hea :)VastaTühista

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*