Tassike elu topelt koorega »

Jõulutunne Saaremaa moodi ja tassike sooja šokolaadijooki

Täna hommikul ärkasin, piilusin kardina vahelt õue – vastu vahtis imedemaa. Puud, põõsad, maa – kõik olid üleni härmatiseteki all, taamal üle põllu haigutas hall udu. Jah, jälle Saaremaal, mõnus.

hommikul

Selline vaatepilt ajas kiirustama. Pakkisin ennast sisse ja läksin õue. Mööda konarlikuks külmunud põldusid tatsates, vaateid nautides ja pildistades tahtis üks käsi viimasete nädalate temperatuure arvesse võttes harjumatu külma käes vägisi ära külmuda. Ja siis tuligi igatsus selle tassi järele – kuum šokolaadijook, mida ma üleeile veel Tallinnas tegin. Mina igatsesin jooki, käsi kuuma tassi. 

Kuum šokolaad kohvi ja kaneeliga

Tegelikult ega seda pehmet udu kauaks ei olnudki (või tuleb lihtsalt tunnistada, et ilmselt läks pirukate nosimine hommikul liiga pikale). Jõudsin paar klõpsu teha ja järsku udu haihtus. Oli järgmise vahetuse kord – tööpostile saabus päike ja juba õige varsti potsatasid puulatvadest alla rallitavad veetilgad maha krõbedate lehtede peale. Ja mina muudkui ehmatasin ja kergitasin pead mõeldes: “Kes seal on?”. No ma ütlen, et liiga järsk vaikusele üleminek on pealinlase närvikavale ilmselgelt liiga ohtlik!
põld

Kuum šokolaad kohvi ja kaneeliga

härmatis

Kuum šokolaad kohvi ja kaneeliga

Triibud

Ja kuigi selline ilm tekitas juba päris imelise tunde, siis ausalt öeldes, ega see jook just ju mingi jõuluime ei ole. :) Isu ühe magusa ja sooja joogi järgi lihtsalt kasvas üleeile kuidagi iseenesest välja ja nii saigi siis käepärastest vahenditest tehtud. Ja just täpselt niisama loomulikult tulid need pildid sinna tegemise kõrvale. Ja siis tuli juba isu ka neid näidata… Retsept on selle kohta palju öeldud, aga panen siiski kirja. Seest soojaks ja mõnusaks teeb see ikka küll! :)

Kuum šokolaad kohvi ja kaneeliga

4 väikest või 2 suurt tassi

0,5 l piima
1 tl kaneeli
4 tl kakaod (magustamata)
100 g šokolaadi Bitter
kanget kohvi

Soojendasin piima potis koos kaneeli ja kakaoga u 80 kraadini ja segasin vispliga, kuni mass oli ühtlane. Lülitasin pliidi välja ja kallasin sisse tükeldatud šokolaadi. Vispeldasin, kuni šokolaad oli sulanud. Valasin igasse tassi väikse törtsu kohvi ja peale kuuma šokolaadi (vahekord oli u 1 osa kohvi, 3 osa šokolaadijooki).

aias

Soovin rõõmsat ja rahulikku jõuluaega, häid maitseid ja ikka palju naeru majja ka! :)

  • Eva

    Väga kaunid fotod! Soe šokolaadijook läheb härmatisega hästi kokku :) Ma panen ka ühe foto Sulle Flickrisse, mul on üks samast stiilist :)VastaTühista

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*