Tassike elu topelt koorega »

Mooniga prosside ja mõtete korrastamise omavahelisest seosest

Toidujuttudele vahelduseks mõned suviselt lõõskavad moonid. Mõnus on teha aeg-ajalt sellist tööd, milleks hallide ajurakkude liigutamine üldse vajalik pole. Ainult liiguta käsi ja lase mõtetel tuurile minna. Üks selline tegevus on minu jaoks näiteks restaureerimine – alguses on küll põnev uurida, mis sellel esemel viga on, ja unistada, missuguse ilusa asja sellest saaks voolida, aga seejärel kulub suur osa ajast ikkagi ju lihvimisele-pahteldamisele jms üksluisele tegevusele. Aga see ei olegi nii halb, kui tunduda võib – alles hiljem, mingil lihvimise x-hetkel avastad, et oled oma mõtted nagu vana villase soki lahti harutanud ja korrapäraselt uuele ringile minevaks keraks kokku kerinud.

Mooniprossid

Ehk teisisõnu on see sama, mida praegu populaarsed nn elamisõpetalsed vist soovivadki saavutada, öeldes, et inimesed broneerigu endale igal nädala ka üks paaritunnine koosolek iseenda jaoks (huvitav, kui paljud seda teadlikult teevad?). Eilne müristav ja ladistav ilm tegi sama – kärts-mürts ja õhk kohe palju selgem – lõputult ei saa ühe kuumalaine harjal ju sõita. Nii et see ilm sobis hästi ka ühe sellise tubase tegevuse ja mõtiskelu jaoks – nii need moonid (või pigem roosid?) sündisidki. Enne veel tegin jalutuskäigu läbi vihma ja ühes sooja kohviga kangapoodi. Mõeldes eelmisele nädalale oli see ikka tõeliselt värskendav.

Olen sellest prossivalmistamismeetodist viimastel kuudel suhteliselt vaimustuses olnud (algidee sain emalt, kes töötab lasteaias – seal levivad ju sellised uuenduslikud ideed nagu kulutuli). Ühest küljest on neid väga lihtne teha (lapsed teevad ju ka lasteaias) ja lisaks valmivad need ka väga ruttu. Tulemuse osas ei hakka omatehtud kingituse plussidest üldse kirjutamagi, lisaks sellele saab selle tegevuse ajal pealekauba ka mõnusalt korrastatud mõtted. Ja kuigi öeldakse, et tasuta lõunaid ei ole olemas, on sellest tegevusest võimalik küll ainult võita ja mitte kui millestki ilma jääda.

Mooniprossid

 

Mida 1 prossi jaoks vaja läheb?

u 10 x 60 cm suurust (punast) organza riba
3-7 musta helmest, pärlit vms
prossi kinnitushaaki või väikest haaknõela
nõela
musta niiti
küünalt

Mooniprosside tegemine

Tee nii:

Lõika kangast erineva suurusega ovaalsed tükid – ühest tükist tuleb lille 2 kroonlehte. Kõrveta kõikide tükkide ääred, hoides neid küünlaleegi kõrval (leegi kohal rippu hoides kõrvetab leek kanga krussi – lilli võib teha mõlemal viisil). Pane niit nõela taha valmis, lapi tükid üksteise peale (suuremast väikemaks) nii et lill jääks kena ja õmble lillesüdamikust paari pistega kokku. Õmble pärlid südamikuks ja haak kinnituseks tagaküljele (kui kasutad haaknõela ja sul on olemas liimipüstol, võib nõela liimiga kinnitada – tulemus saab püsivam).

  • Oi, mul on selliseid hädasti vaja! Juba laupäevaks ;)
    Nii tore, et õpetuse panid – tundub täitsa tehtav!VastaTühista

  • No väga ootamatult praktiline postitus sellisel juhul tõesti! Mul meel hea, ootan tulemust näha ;)VastaTühista

  • Kärt

    Mina olen neid lillekesi juba mitu aastat http://www.etsy.com kaudu imetlenud, kuid tegemiseni pole kunagi jõudnud. Tubli, et ära tegid! Annad ka mulle lootust, et see on võimalik :)VastaTühista

    • Võimalik ja veel väga-väga lihtne – kuidas nendes asjades see võlu peituski. ;)VastaTühista

  • Ülikaunis ja armsalt õrn on see moon! Tõeliselt kaunis näputöö.VastaTühista

  • Ester

    10 punkti!
    Lastega saab küll meisterdatud, aga see on muidugi midagi muud. :)VastaTühista

  • Moonid on minu lemmikud! Väga ilusad :)VastaTühista

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*