Tassike elu topelt koorega »

Blogijate kohvik vol 2 ja talurestoran Tammuri

Laupäeval pandi Tartu Taskus püsti järjekordne blogijate kohvik, kus olid sel korral roogade autoriteks Lõuna-Eesti ja Tartu ringkonna toiduarmastajad. Kes teab ja mäletab, siis samasugune ajutise kohviku üritus toimus veebruaris ka Tallinnas ning kes teab veel paremini, see mäletab ka seda, et tundide viisi ettevalmistusi nõudnud maiused said kohviku lettidelt mõlemal kohvikupäeval kiiresti otsa (aega läks vist mu mäletamist mööda u 1h ja vähe peale), mistõttu juhtus see, et paljud kohviku külastust planeerinud inimesed jäid elamusest lihtsalt ilma.

Blogijad Tartus

Tartu kohvikus läks selles mõttes palju paremini. No kohe nii palju paremini, et selleks ajaks, kui Tallinna blogijate turismigrupp u 1 h pärast kohviku avamist kohale jõudis, oli blogikohvikute müügirekord juba täiega purustatud: letid tühjad ja laudlinadki laudadelt kokku pakitud. Vähem kui tunniga müüdi kõigi 9 blogija 40 (ja mõnel rohkemgi) pala ära, uskumatu! Kahju ja rõõm korraga. Kahju, et ise melust ilma jäin, rõõm, et inimestele sellise ürituse vastu nii suurt huvi tunnevad.

Pean muidugi lisama, et õnneks ei olnud olukord minu jaoks täiesti lootusetu, sest mõned raasukesed olid Tartu blogijad meile siiski suure krabamise keskel leti alla peitnud ning saime neid hiljem koosolemisel mekkida. Pilte ei saanud ju ise kahjuks kohvikust teha, niisiis huvilistele link Liilia blogist, kes kõik pakutud palad tublisti ka jäädvustada jõudis. Tahaks ampsu, eks? :)

Õhtu veetsime Tallinna blogijatega Tammuri talus, kust ka järgnevad fotoampsud. Ma ei hakka pikka juttu tegema. Kõik oli lihtsalt väga meeliülendav – vaikne talukoht rohetavate ja künklike Lõuna-Eesti vormide keskel, külastajatele üles vuntsitud vana talu kõrvalhoone ja loomulikult ka pakutud toidud-joogid. Kogu selle kompoti põimis omakorda väga muhedalt kokku talu peremees-kokk-kelner-sommeljee Erki Saar. Oli lihtsalt väga ehe elamus – nautisin toitu-jooki-seltskonda ja jätsin toidu jäädvustamise ja sellest kirjutamise teadlikult teiste osalejate kanda. Enda jaoks püüdsin aga kinni ühe väga-väga mõnusa õhtu, mida kindlasti sel suvel veel korrata, siis juba perega.

Tammuri talu peremees Erki Saar

Tammuri talu

Õhtusöök Tammuri talus

Omatehtud napsud

Blogijad Tammuri talus

Nagu näha, olid lahkujad rõõmsat tuju ja häid emotsioone täis. Jutuvadina ja päikeseloojangu saatel vurasime aga heatujuliselt tagasi Tallinnasse. Eestimaa suvi on ikka üle kõige, väikeseid aardeid täis. Tuleb nüüd neid pärleid ainult usinasti noppima hakata. :)

 

Veel kirjutavad Tartu blogikohvikust:

Ülle blogis Tiramisust ja Fata Morganast

Martiina blogis Tegemisi-toimetusi

Sille blogis Toidutegu

Elis blogis Elis köögis

Ragne blogis Kokkama Ragnega

Kaare blogis Koopatibi küpsetab…

Jaanika ja Signe blogis Maitse asi

Abikelner Hummer oma blogis

Liisi oma blogis

Mari-Liis blogis Siit nurgast ja sealt nurgast

Aet blogis Aet köögis

 

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*