Tassike elu topelt koorega »

Tunnustus The Gorgeous Blogger

tunnustus the gorgeous blogger

Eelroog

Nagu mõnel pool juba välja hõisatud, algas minu kevade esimene päev lausa imeliselt: minu blogi pälvis esmaspäeval Tuulilt (toidublogi Ise tehtud. Hästi tehtud) tunnustuse The Gorgeous Blogger! Hurraa! :) Tuuli kirjutas Tassikese kohta nii:

Minu üks viimase aja lemmikuid. Võluv nii oma fotodega – kindlasti üks kaunimate piltidega eestikeelseid toidublogisid; kui ka põnevate ja põhjalike teemapüstitustega. Lugege näiteks emakeelepäeva teemaarendust või siis ka informatiivset postitust potipõllumajandusest. Ilus, põhjalik, huvitav, omanäoline ja väga paljulubav blogi.

Tuulini jõudis tunnustus Soome blogijalt, nii et selle nädala algusest alates on näha olnud, kuidas Eesti blogimaastikul see tunnustus ringi rändab, sest tegu on edasi kingitava tunnustusega. Ja tänu sellele sain ma sama tunnustuse veel ka teiselt Eesti blogijalt Friedalt (toidublogi Toidutegu). Frieda sõnad:

Üsna uus blogi, mille puhul mind võlub eelkõige ikka ja jälle visuaalne pool. Kaunid ja kvaliteetsed fotod (mis muidugi ei vähenda retseptide väärtust.)

Suur-suur aitäh teile mõlemale! Säärane topeltpai on ikka pehme küll, mis sellest, et virtuaalne! :)

Ahjaa, tunnustuse päritolu on täpselt teadmata, aga interneti avarustest otsides võib sellest näha jälgi igal pool. Tunnustusega kaasneb 2 kohustust: vastata 5 küsimusele ja tunnustuse edasi kinkimine 5 väärikale blogile. Alustan küsimustega.

Pearoog

1. Millal alustasid oma blogiga?

2010. a detsembri II pooles sai blogi avalikult üles. Nii et nagu jõulukink, praeguseks vaid 3 kuud vana. Ettevalmistused blogi tegemiseks algasid aga muidugi mõista varem. Esimesed mõtted, et võiks oma blogi teha, tekkisid 2010. suvel.

2. Millest oma blogis kirjutad ja mida kôike see käsitleb?

Nii nagu blogi nimigi vihjab, kogun siia oma elust maitsvaid, mõnusaid, huvitavaid ja muidu millegipärast mäletamist väärt hetki. Enamasti on need seotud toiduga, aga aeg-ajalt ka aianduse või renoveerimisega. Läbivalt on rõhk fotodel, nii et omal moel on tegemist ka fotoblogiga.

3. Mis teeb sinu blogist erilise vôrreldes teistega?

Toidublogide arvestuses teeb erinevaks see, et rõhk on suurtel fotodel. Minu jaoks on visuaalil oluline roll. Pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna. Ja toidumaailmasse sobib see imehästi, sest millegi isuäratava kirjeldamiseks jääb tihti vaid sõnadest väheks.

4. Millest sai sinu blogimine alguse?

Vajadusest ennast oma loovast küljest kuidagi väljendada. Ja loomulikult huvist ja armastusest toidu ja fotograafia vastu. Suur roll ka sellel, et olen aastatega ise palju õppinud ja saanud aru, et see kokkamine ei ole üldse nii raske, kui inimesed arvavad. Minu soov on innustada ja julgustada neid, kes arvavad, et nt pasta vms tegemine on hirmus raske. Ei ole, tuleb vaid proovida ja siis on juba hasart sees. :)

5. Mida tahad oma blogis muuta?

Teen pisikesi tehnilisi muudatusi jooksvalt kogu aeg, aga lähiajal tahaks lisada fotogalerii ja parema fototehnika saamisel aeg-ajalt ka videoklippe.

Dessert

Nende blogide väljavalmine, kellele see tunnustus edasi anda, oli ikka väga raske. “Tuhnisin” oma Google Readeris eile õhtul mitu tundi. Kuna tunnustus on üldiselt blogijatele (mitte ainult toidublogijatele ja mitte ainult Eestist), siis on nende 5 sekka sattunud ka mõned blogid mujalt ja muust valdkonnast. Nii, läks:

1) What a wonderful worldhoolimata sellest, et lood selles blogis on pärit erinevatest maailma nurkadest, on need alati hästi kodused. Retseptid on huvitavad ja eksootilise kallakuga, meeldib see, et blogis on hästi palju autorit ennast.

2) Heatoit.com – stiilipuhas toidublogi. Meeldib, et rõhk on soolasel, fotod on kvaliteetsed ja alati isuäratavalt värvilised. Õhkkond (visuaal ja disain) on mõnus ja vaba, ei ole ülearust müra – väga meeldiv on seda külastada.

3) Sööme silmadega jääb silma sellega, et hästi palju on näidatud roogade valmistamist step-by-step. See loob sellise mõnusalt koduse tunde, nagu oleks ise köögis. Retseptid on ka huvitavad ning fotod kvaliteetsed.

4) Give me flour – üsna uus välismaine toidublogi, vaid 4 kuud vana, aga väga omalaadse lähenemisega disaini ja fotode mõttes ning ka mõnusad retsepid. Külastada ja sirvida on lausa lust, selline mõnus köögis pläkerdamise isu tuleb peale. :)

5) Creature of Comforts – minu lemmik inspiratsiooniblogi (USA). Kui peas on mõtetega kriis, siis lappan lihtsalt seda blogi ja ideed hakkavad kohe vabamalt voolama. Mõnus kodune disain, mulle sobiv pehme stiil.

Jõudu, jaksu ja imeilusat kevadet kõigile blogijatele ja blogifännidele! :)

  • Suur-suur aitäh ,Marju!:) Väga ootamatu ja rõõmustav on seda kuulda! Vaatamata sellele, et eile üle pika aja küpsetasin, on Sul täitsa õigus – olen tõepoolest kuidagi pidevalt soolaselainel. Piltide osas kadestan aga hoopis Sinu kaunilt seatud ja kenasti päevavalguses tehtud pilte, mis võiksid vabalt mõne toiduajakirja veergusid ehtida (võib-olla siit mõte edaspidiseks!). Igal juhul jõudu ja inspiratsiooni Sulle blogimisel!:)VastaTühista

    • Aitäh heade soovide eest, Merit! Mis puudutab toiduajakirja veergusid, siis kunagi ei tea, eks ;) Praegu õpin usinasti ja pikk tee on veel käia. Aga vähemalt huvitav on ja see ongi ju peamine! :)VastaTühista

  • Oi kui armas pikk pai! Suuuuuuur aitäh Sulle! Mul oli peas igavene suur dilemma, et kas jagada tunnustus laiali kõigi vahel või nende vahel, kes pole veel kelleltki teiselt tunnustust saanud. Lõpuks otsustasin lihtsalt asja ära ja valisin viimase variandi. Kui oleks esimese peale läinud, oleks Sinu Tassike surmkindlalt esirinnas olnud :). Mul on muide ka üks selline inspriatsiooni lennutamise blogi – http://decor8blog.com/VastaTühista

    • Juc, jah, ma käin ka selles inspiratsiooniblogis aeg-ajalt tsekkamas ;) Sellised ideedeblogid on nii mõnusad. Ja loomulikult on nii tore kuulda, et sulle ka Tassikeses ikka meeldib. Püüan lippu kõrgel hoida! Aitäh-aitäh ja ilusat kevadet veel kord ;)VastaTühista

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*