Tassike elu topelt koorega »

Mustsõstra-šokolaadi cupcake’id lumise toorjuustumütsikesega

Mõnus elamus ja värsked emotsioonid kohvikust Blogi omandatud, tuli kohe endal ka millegi erilisema küpsetamise isu peale. Ja mis seal salata, järgmisel päeval ootas ees ka põnev kohtumine K-ga, sõbrannaga, keda polnud vähemalt 2a näinud. Ootusärevus oli suur, sest selle ajaga koguneb kokku ikka aukartust äratav kuhil jutte ja uudiseid (ja need KÕIK tuleb ju kindlasti ära rääkida!). Niisiis pakkisin tema perele mõeldes karbitäie värskelt valminud cupcake‘e kaasa ja asusin kohtumispaiga, Komeedi poole teele.

Šokolaadi-mustsõstra cupcake

Minu soe kitsejuustusalat läätsede, hummuse (kikerhernepasta), grillitud paprika, ahjupeedi ja pestokastmega oli endiselt väga nämma (praegu sellele mõeldes läheb jälle kõht tühjaks) ja K eripakkumiste seast valitud võikala hiilgas samuti. Pärast paari kannutäit teed ja ettekandeid vahepealsest elust hakkas kohe kergem – jutud räägitud, head mõtted vahetatud ja nüüd võis mõnusa energiaga laetuna edasi tegutseda.

Šokolaadi-mustsõstra cupcake

 

Teate ju küll seda tunnet, et viimati näiteks 1a tagasi nähtud sõbraga kokku saades tundub, nagu see oleks olnud hoopis eile? Kas just need hetked ei olegi need, mida tahaks kuskile mälusoppi salvestada nii, et need sealt kunagi ära ei kustuks ja et neid saaks vajadusel jälle sahtlist välja võtta…

Juba vähem kui nädala pärast on ka n-ö “päris” (ehk kommerts) sõbrapäev, aga mis sellest. Minu arust on iga päev sõbrapäev ja sõpru-lähedasi ei peaks meeles pidama kord aastas, vaid ikka siis, kui selleks õige tunne ja tahtmine tuleb. Et meil, kiirustamise ja kõrgemale-kaugemale pürgimise usku eestlastel see ikka meeles püsiks :)

Šokolaadi-mustsõstra cupcake

Aitäh K-le mõnusa istumise, siiraste mõtete ja positiivse energialaengu eest! :)

Cupcake‘ide tegemiseks läheb vaja:

150g toasooja võid
150 ml suhkurt
175 ml jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkurt
1/2 tl soola
2 tl kakaod
3 toasooja muna
mustsõstraid
Kate (pärit Tartelette‘ist):
240 g toorjuustu, toatemperatuuril
4 tl (60ml) toasooja võid, soolata
120 ml tuhksuhkurt
šokolaadipuru vms, kaunistamiseks

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Klopi munad suures kausis kergelt lahti. Sega jahu ja küpsetuspulber eraldi anumas kokku, seejärel lisa kõik ained suurde kaussi munade juurde. Sega kõik läbi. Pane valmis 12 auguga muffinipann, muffinivormid vms, milles kavatsed küpsetada. Jaota tainas 12 vormi, pista iga koogikese peale 3-4 mustsõstart ning pista siis 18 minutiks ahju. Katte lisamiseks lase koogikestel enne täiesti maha jahtuda.

Katte jaoks sega kokku või ja toorjuust, kuni tekib ühtlane mass. Lisa vähehaaval sõelutud tuhksuhkur ja sega ühtlaseks massiks (minul jäi sellest kogusest tuhksuhkrust mass liiga vedel, nii et lisasin seni tuhksuhkurt, kuni sain soovitud paksuse). Kanna kate koogikeste peale nii, nagu parajasti ilus tundub ja raputa peale kaunistused.

Cupcake’id sobivad hästi pidulikuks sündmuseks kui ka ühel ilusal hommikul enda hellitamiseks, kõrvaseks klaas piima või kruus hommikukohviga. ;)


 

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutud väljad on tähistatud tärniga *

*

*